U četvrtak 26. juna je u restoranu Mala Kuhinja održana Prestigio Visconte konferencija za medije. Tema ovog interesantnog druženja je bila prezentacija novog Prestigio Visconte tableta. Riječ je o prvom Windows tabletu iz ove kompanije, koji je proizvod uspješne globalne saradnje kompanija Microsoft i Prestigio.  

Ivanela Radoja, Prestigio Marketing Manager za Bosnu i Hercegovinu tom prilikom je izjavila: “Saradnja između kompanija Prestigio i Microsoft počela je prije nešto više od godinu dana sa novom linijom proizvoda - Prestigio Solutions, namijenjenih svim segmentima života, od posla i marketinga, do edukacije i zabave. Na tržištu Bosne i Hercegovine prvo se pojavio MultiBoard All-in-One računar, koji se već uspješno koristi u nekoliko velikih kompanija, pa čak i Microsoft uredu u BiH, a nedavno je stigao i Prestigio Visconte tablet sa Windows operativnim sistemom. Na jesen očekujemo i prve modele pametnih telefona na Windows platformi, te širu primjenu Digital Signage rješenja za indoor i outdoor oglašavanje.”

Adnan Avdagić, Product Manager za Prestigio Solutions uređaje dodao je: “Novi Prestigio Visconte PC tablet predstavlja idealno rješenje za korisnike koji traže Windows mobilni uređaj visokih performansi po veoma pristupačnoj cijeni.  Danas smo ukazali na hardverske i softverske prednosti Visconte PC tableta na našem tržištu, ali i demonstrirali upotrebu istog u kombinaciji sa Prestigio MultiBoard All-in-One računarom, namijenjenim za uspostavu interaktivne digitalne komunikacije unutar poslovnog i obrazovnog sistema. Karakteristike koje izdvajaju Visconte od konkurencije su 64-bitni Windows 8.1 operativni sistem, novi Intel Celeron Dual Core procesor, dugotrajna baterija  koja može izdržati preko 4 sata SD video reprodukcije i naravno preinstaliran Microsoft Office paket sa aplikacijama na koje smo svi već navikli. Windows i dalje predstavlja najpopularaniji operativni sistem na našem tržištu, a pogodnosti ovog softvera su se dodatno proširile uz Microsoft Cloud usluge i pristupačan hardver kao što je Prestigio Visconte“.

Punu recenziju Prestigio Visconte tablet uređaja možete pročitati na ovom linku, a video recenziju pogledajte u našoj emisiji Terminal 26, u epizodi 32.