Ukoliko vam je ovih dana zatrebao alat sa kojim ćete na brzinu kreirati QR kod za neki web link, vjerovatno ste rješenje pronašli na Internetu u vidu nekog od brojnih sajtova na kojima je taj kompletan proces brz i jednostavan. No, u nastavku vam predstavljamo Alternate QR Code Generator, program sa kojim QR kodove možete kreirati i na vlastitom PC-u.

Instalacija je brza i jednostavna i neće vas zamarati sa ponudama za instalacijom dodatnog i nepotrebnog softvera. Sam interfejs programa je minimalistički i nudi tek nekoliko opcija – odabir boja koje želite koristiti na svojim QR kodovima, kao i error correction level, te pixel width, što su opcije koje bi se trebale pobrinuti za što lakše skeniranje finalnog koda.

A kako bi kreirali QR kod, dovoljno je da u polje Text input unesete željeni tekst (bio to neki link ili poruka koju nekome želite poslati u obliku QR koda, iz ko zna kojih razloga), kliknete Generate i potom spasite rezultat u neki od podržanih formata (JPG, GIF, BMP). Nažalost, QR kod se neće automatski prilagoditi izmjenama koje napravite u opcijama, već će za njihov prikaz biti potrebno ponovo kliknuti na tipku Generate.

Na kraju nam preostaje samo još da vam kažemo da i sami provjerite kako program radi – preskenirajte kod na slici uz tekst kako bi došli do naše recenzije jedne od najboljih igara iz 2013. koju odnedavno možete zaigrati i na svom PC-u.

http://goo.gl/Lsl9eH

1/1

Besplatan