TunnelBear smo već spominjali prošle godine kada smo pisali o muzičkom servisu Spotify, ali obzirom da je riječ o izuzetno korisnom, i za upotrebu vrlo jednostavnom programu, vjerujemo da nam nećete zamjeriti što ga ovaj put ubacujemo i u našu rubriku Softver u 60 sekundi.

Za neupućene, riječ je o VPN softveru sa kojim možete izbjeći neka od regionalnih ograničenja na Internetu i tako recimo pristupiti sajtovima i servisima koji u našoj državi nisu dostupni (Spotify, Netflix, Hulu i sl.). Instalacija je jednostavna i neće vas zamarati raznoraznim adware ponudama, a nakon toga ćete morati kreirati i svoj TunnelBear account na njihovom zvaničnom sajtu. Osnovni account, nazvan Little, je besplatan, ali vam nudi tek 500MB prometa mjesečno, što možete povećati na 1,5GB ukoliko na svom Twitter profilu objavite posebni status (čitaj: TunnelBear reklamu).

Osim toga, tu su još i Giant i Grizzly tipovi accounta, koji vam nude neograničeno surfanje za 5 USD mjesečno, odnosno 50 USD godišnje. Sam program je savršeno jednostavan za korištenje – dovoljno ga je pokrenuti, odabrati državu iz koje želite da Internet misli da surfate (podržane su SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada, Njemačka, Japan i Francuska), kliknuti na tipku ON i to je to.

Također, vrijedi napomenuti kako je TunnelBear dostupan i na iOS i Android operativnim sistemima, a sa kupovinom jedne pretplate na PC-u ili MAC-u, u paketu dobijete i pretplatu za program na vašim mobilnim platformama.

https://www.tunnelbear.com

1/1

besplatan (500MB mjesečno), 5 USD mjesečno/ 50 USD godišnje (bez limita)