Podcasti su od samog početka dobro primljeni i kao takav format, popularnost im je u konstantnom porastu. Ovih dana možda i više nego ikada. Zbog toga, logičan izbor za prijedlog mobilne i desktop aplikacije je upravo jedan podcast i radio player. On se zove Moon FM.

Slušanje različitih sadržaja u ovoj specifičnoj audio formi pored toga što je vrlo zgodno i jednostavno, omogućava da korisnici ili slušatelji budu animirani velikim brojem različitih tema. Zbog toga svakodnevno raste i broj dostupnih podcasta. Moon FM je player koji pored mobilnih uređaja možete koristiti i putem aplikacije za Windows, Mac i Linux desktop platforme. Interfejs je vrlo jasan i pregledan.

Aplikacija vas na početku odmah potiče da svakodnevno otkrivate nove podcaste, a ako vas isti ne zainteresuju, jednostavno ih možete pretraživati po ogromnom broju kategorija – zabava, umjetnost, igre, tehnologija, hrana i još mnogo mnogo toga. Na svaki od podcasta se možete pretplatiti, kreirati listu svojih omiljenih epizoda, a iste možete i download-ovati kako bi ih slušali offline ukoliko vam internet konekcija nije uvijek dostupna. U slučaju da se neki od vaših omiljenih podcasta ne nalazi u ponudi, iste možete dodati putem RSS linkova ili OPML datoteka.

Moon FM omogućava i slušanje Internet radio sadržaja, pa sve što trebate je da pronađete vašu omiljenu radio stanicu. Aplikacija nudi i brojne opcije za prilagođavanje izgleda i postavki vlastitom ukusu, od promjene boja, podešavanja ekvilajzera i slično.

Na kraju, sve je besplatno, pa ako još uvijek niste ušli u svijet podcasta, ovo je idealan način da to isprobate, a osim toga, uvijek će vam dobro doći zgodan Internet radio player.

https://moon.fm/

1/1