Za ovosedmični prijedlog mobilne aplikacije odabrali smo jednu veoma zabavnu, ali istovremeno I edukativnu aplikaciju. Life Hacks će vam sigurno obezbijediti dovoljno materijala i odgovora na more pitanja i problema sa kojima se svakodnevno možete susresti. Pitate se, kako?

****

Sigurni smo da ste bar jednom negdje u Internet bespućima naišli na kratke i jednostavne trikove i cake, kako da neke stvari iz svakodnevice učiniti malo jednostavnijim i lakšim. Eh, zamislite sada gomilu takvih trikova skupljenih na jednom mjestu, i dobićete Life Hacks ili „Crumblyy“.

Aplikacija je podijeljena po trikovima i cakama u 15-tak kategorija, počevši od onih vezanih za Tehnologiju, preko Hrane i Pića, Zdravlja, Humora, Ljubavi i veza i slično. Otvaranjem određene kategorije pristupate trikovima jednostavno opisanim kroz rečenicu-dvije teksta. Trikove jednostavno listate, a svaki od njih je moguće lajkati, kopirati, podijeliti ili napraviti lični bookmark u koliko se želite podsjetiti nekad kasnije. Tako recimo možete saznati da MP3 datoteke možete svirati direktno u Chrome prozoru ako sam fajl prevučete u njega ili recimo da pomiješate Nutella-u sa mlijekom, zagrijete ih u mikrovalnoj i dobijete najbolju toplu čokoladu ikad.

Interfejs aplikacije je vrlo jednostavan i pregledan. Trikovi u svakoj od kategorija se dodaju na dnevnoj bazi, a moguća je i pretraga, gledanje najnovijih, onih koji su najviše u trendu i slično.

Aplikacija je potpuno besplatna, pa ako bar malo želite svoju svakodnevnicu učiniti zabavnijom, ovo nemojte propustiti.

https://play.google.com/store/apps/details?id=io.tnine.lifehacks_

1/1