Vrijeme godišnjih odmora pomalo je iza nas, ali ima onih koji uvijek vole planirati putovanja i otkrivati nove destinacije. Pored izobilja informacija na Internetu oko organizacije putovanja, najjednostavniji način da sve imate na jednom mjestu i na dohvat ruke je mobilna aplikacija, a mi vam upravo predstavljamo jednu od najboljih.

****

Trips by Lonely Planet je druga aplikacija ove globalno poznate kompanije fokusirane na putne vodiče, koja je već ranije osmislila aplikciju pod nazivom Guide u kojoj ste uglavnom mogli naći neke praktične savjete, dok je Trips više posvećena priči i fotografijama koje se kriju iza samog putovanja. Zapravo, Trips je najlakše opisati kao miks vodiča, blogging platforme i društvene mreže, stim da sadržaje može kreirati bilo ko.

U startu, sve podsjeća na Instagram i formu magazina, gdje se prikazuju zanimljivi i specifični postovi sa fokusom na fotografije. Pored toga, aplikacija je podijeljena u sekcije, Trips, Discover, and Activity. Trips donosi sve različite sadržaje sa putovanja drugih korisnika, dok Discover sekcija omogućava pretraživanje i otkrivanje novih destinacija i priča oko putovanja, gdje se također možete uže profilirati po grupama poput avantura, gradova, umjetnosti i kulture i slično. Na kraju, u koliko kreirate i vlastite sadržaje, kroz Activity možete pratiti dešavanja vezana za vaše postove.

Sve izgleda odlično, vrlo pregledno i jednostavno za korištenje i uživanje u pričama i fotografijama sa skoro svih destinacija svijeta koje vam mogu pasti na pamet.  Zato ako ste jedan od koji su zaraženi virusom putovanja, ovo je sigurno aplikacija koju ne smijete propustiti, a uz to vas i ništa ne košta.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lonelyplanet.trips&hl=en

1/1