Pivoljubci zdravo zdravo. Uživati u pravom pivu uz dobro društvo, za neke je čisti ritual. Ako niste znali, u mnogim državama pivo je okarakterisano kao prehrambeni artikal. Ljubitelja piva, ali i njegovih vrsta i tipova je zaista veliki broj, pa zašto onda nemati i neku bazu i društenu mrežu vezanu za kult ispijanja piva. I tako nastade Untappd.....

****

Untappd je besplatna aplikacija koju ćete pronaći kako za Android, tako i za iOS uređaje i jedna je aplikacija koja se nalazi među pivskim aplikacijama. Predstavlja neki vid društvene mreže, na koju se konektujete koristeći Facebook, Twitter ili account kreiran samo za ovu aplikaciju. Kreirana je za one koji veoma ozbiljno shvataju svoju ljubav prema pivu, ali i lokacije gdje vole popiti ovaj omiljeni napitak.

Radi se o jednostavnom bilježniku koji će korisniku poslužiti kao podsjetnik o svim pivama koje je popio, te isto tako šta misli o istima, jer se mogu unositi i kratke zabilješke.

Pored ogromne baze piva, moguće je unositi i vlastita, ufotkati i ocijeniti pivo koje se trenutno pije, te se povezati sa prijateljima i komentarisati i razmijeniti mišljenja o nekom pivu. Dostupne su također i preporuke sličnih ili po vama boljih ukusa, a naravno ključnu stvar u svemu igra pronalaženje najbližih mjesta gdje se toče dobra piva, kao i chekiranje na tim lokacijama. Kroz sve skupljaju se i određeni bedževi, pa od novajlije tako možete dogurati i „Majstora za pivo“ i slično. Sve u svemu, ako se ubrajate u ljubitelje piva, ne vidimo razlog zašto ovu aplikaciju već nemate na svom telefonu.

https://untappd.com/

1/1