Kao i obično, tapete nam služe za uljepšavanje svih vrsta prostora, ali u ovom našem digitalnom svijetu, tu su da nam uljepšaju radnu sliku i okruženje. Danas na tapeti, ne ne ne, danas kao prijedlog mobilne aplikacije za isprobati imamo – Tapet!

****

Vjerovatno vam je iz uvoda bilo jasno da je Tapet aplikacija koja će omogućiti promjenu pozadinske slike na vašem Android telefonu, što je ujedno i jedan od najjednostavnijih načina da personalizirate i osvježite vaš telefon. Noviji telefoni imaju i veće rezolucije ekrana, pa ponekad izbor pozadinske slike nije u skladu sa rezolucijom ekrana.

Ono što Tapet izdvaja iz mase sličnih aplikacija je to da Vi zajedno sa vašim telefonom generišete pozadinu po želji, koja će biti po mjerama vašeg telefona. Riječ je o različitim geometrijskim formama  i uzorcima, koje izgledaju vrlo atraktivno. Sve se kontroliše swipe pokretima gore, dole i lijevo, desno. Prvo birate uzorak i boju koji će nasumično generisati telefon, dok se pomijeranjem prsta lijevo mijenja uzorak ali ostaje boja, a swipe desno ostaje uzorak ali se mijenja boja. Na kraju, swipe prema dole vraća prethodnu generisanu sliku. Kada smo zadovoljni kreacijom, pozadinu je moguće  odmah aplicirati kao wallpaper, ali ju je moguće snimiti i za kasnije korištenje, ili slanje prijateljima.

Iako sve radi savršeno dobro i sa besplatnom verzijom, na raspolaganju je i Premium sadržaj za otključavanje novih uzoraka, kreiranje vlastitih kolornih paleta i slično. Sve u svemu, odličan i jednostavan način da osvježite interfejs vašeg telefona.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sharpregion.tapet&hl=en

 

1/1