Prethodna izdanja serijala Anomaly su predstavljala jedan od najboljih modernih pogleda na tower defence žanr. Međutim, sa dolaskom Anomaly 2 nastavka na mobilne uređaje, ekipa iz 11 Bit Studiosa je napravila još veći, dodatni iskorak, te su iznimno dobar serijal napravili još zanimljivijim. 

Za one koji nisu imali prilike probati ove naslove, Anomaly serijal se svodi na taktičku borbu po predefinisanim putanjama unutar kojih se ljudske snage (tenkovi, transporteri, vojna vozila i slično) bore proziv invazije Mašina, koje su strateški raspoređene po mapi. Igrač mora odabrati putanju po kojoj će se njegova vozila kretati, te usput koristiti power-up nadogradnje poput health i bonus fire zona kako bi povećao brzinu napada jedinica i popravljao konvoj. U novom nastavku sve jedinice imaju mogućnost transformacije u nešto drugo – tako se npr. vojni Assasult Hound koji nudi dalekometnu paljbu može pretvoriti u Hell Hound robota koji ima mnogo manji domet, ali je savršen za uništavanje sakrivenih Mašina zahvaljujući jačem oklopu. Uslijed toga, Anomaly 2 pored taktičkog elementa unosi i RTS momenat u tower defence žanr, što je zaista sjajna kombinacija za jednu već jako dinamičnu igru. 

Konačno, bio bi veliki grijeh ne spomenuti vizuelni izgled – Anomaly 2 je jedna od najljepših igara, bez obzira na kojem OS-u je igrali. Vrhunski izgled, lijepe teksture, zanimljivi nivoi, sve je ispolirano do savršenstva. Zbog same prirode igre, preporučujemo igranje na nekom jačem tabletu, ali i napredni telefoni sa jačim specifikacijama mogu sve izdržati – jedino će patiti baterija i Mašine. Ne zaboravite još i vrlo zabavan i pametan multiplayer, te vas očekuje zaista gomila zabave za relativno malu cijenu.

1/1

4,88 USD