Volite Doodle Jump? Volite pecanje? Volite 8-bit vizuelni stil? E onda za vas imamo casual igru mjeseca! Iako se već neko vrijeme nalazila u iOS prodavnici, Ridiculous Fishing je sada došla i na Play Store, te svim virtuelnim pecarošima nudi zaista gomilu vrhunske zabave. Ipak, ovo nije Sega Bass serijal, gdje se teži realizmu. A, ne, ne. Ovdje je logika jednostavna, na momente suprotna, a opet totalno suluda.

 Naime, prvo ćete pritiskom na ekran sa svog čamca zabaciti udicu, i cilj je da izbjegavate ribe kako biste otišli što dublje i eventualno dotakli dno svakog nivoa. Ako i kada to uspijete, onda ćete u povratku nazad raditi suprotno: pokušati da uhvatite što više riba i različitih morskih živuljki, a sve kako biste ih prodali i zaradili dolare za nadogradnje vašeg štapa i opreme.

Naravno, za teško upecanu lovu kupujete nova oružja, dodatke za štap i vašeg mirnog ribara, različite power-upove koji omogućavaju lakše pecanje i slično. Kakva oružja, pitate se? Pa ona sa kojima te ribe poslije ubijate, jer nakon što ih dovučete do površine, prije prodaje ih morate raskomadati sačmaricom, uzijem, zoljom ili sličnim ribarskim dodacima. 

Naravno, igra nudi nekoliko različitih lokacija koje otključavate pecanjem različitih morskih vrsta na različitim dubinama, a s obzirom da svaki nivo ima različitu morsku floru i faunu, ova nešto skuplja igra će vam zagarantovano priuštiti mnogo sati sulude zabave. Samo pazite da ne uhvatite krakena, a da niste sa sobom ponijeli ribarske gumenjake.

1/1

Cijena: 3,05 USD