XDA Forum nije potrebno posebno predstavljati naprednijim korisnicima Android telefona, pa aplikacija koja dolazi od jednog njihovog člana svakako zaslužuje da se isproba. A nakon isprobavanja, vrlo lako se može desiti da Trigger trajno ostane na vašem telefonu ili tablet uređaju.

Trigger je u biti vrlo jednostavna aplikacija - omogućava upravljanje telefonom uz pomoć gesture pokreta prsta po ekranu. Na primjer, prstom nacrtate slovo “G” na ekranu, a telefon pokrene Google pretragu. Ono što Trigger izdvaja od drugih sličnih aplikacija su dvije stvari.

Prvo, zahvaljujući widgetu koji je stalno prisutan na ekranu, aktiviranje gestura je vrlo jednostavno. Drugo, Trigger posjeduje veliki broj već predefinisanih akcija, pa ga možete početi koristiti i bez mnogo početnog podešavanja.

Spomenuti widget omogućava dva načina korištenja. Jedan je onaj klasični, aktiviranjem widgeta i crtanjem gesture. Drugi je povlačenje widgeta, što ovaj program i čini tako jednostavnim za korištenjem. Nova verzija softvera donosi i dva vrlo korisna dodatka - notepad i clipboard.

Iako je korištenje Android uređaja ionako krajnje jednostavno i brzo, dodatni softver kao što je Trigger čine ovaj OS još efikasnijim. Trebaju li neke dalje preporuke, bilo za Android, bilo za Trigger? 

Cijena: besplatan

1/1