Iako nam je ES File Explorer dugo vremena bio glavni alat za upravljanje datotekama na Android uređajima, čini nam se da smo mu pronašli dostojnu zamjenu. Nije da smo je tražili, ali naš novi Android File Manager zove se File Commander.

Mobilna aplikacija File Commander je kompletno rješenje za upravljanje i rad sa bilo kojom vrstom datoteka na nekom Android uređaju. Kroz vrlo jednostavan i intuitivan interfejs upravljanje slikama, videom, muzikom ili bilo kojom drugom vrstom dokumenata, te njihovo premještanje, kopiranje, brisanje i slanje dostupno je u samo par klikova.

Osim upravljanja datotekama na memoriji telefona, File Commander omogućuva i rad preko lokalne mreže ili FTP servera, a dostupan je i rad sa cloud servisima kao što su to Google Drive, DropBox, Microsoft OneDrive, Amazon Cloud i drugi.

Tu su još Secure mod rada sa kojim možete sakriti i kriptirati datoteke od znatiželjnih pogleda drugih korisnika, kao i Analyzer koji će vam otkriti šta to tačno jede vaš memorisjki prostor i gdje. Nova verzija integriše  i dodatak za konverziju datoteka koji podržava oko stotinjak formata, a tu je i opcija dijeljenja ekrana s drugim uređajima u lokalnoj mreži. Sve u svemu odličan fajl menadžer, a za još više, pored ove besplatne verzije sa reklamam dostupna je i Premium verzija koja košta 5 eura.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobisystems.fileman

1/1