Jeste li nekada pomislili, kako bi bilo dobro pomoću telefona kontrolisati računar, kao uz miša i tastaturu? E, pa to je itekako moguće, pa čak nekad i veoma praktično. Naime, uz pomoć aplikacije Remote Mouse, vaš telefon vrlo lako možete pretvoriti u miša.

Želite kontrolisati vaš media center računar iz udobnosti vaše fotelje samo pomoću telefona, ili vam je nekada toliko mrsko ustati do računara da ga usključite, Remote Mouse aplikacija je idealna za takve stvari, a omogućava još mnogo toga.

Sve što je potrebno jest instalirati aplikaciju za podržane mobilne platforme, te mali dodatak kao server na vaš račuanr. Telefon i računar moraju biti spojeni na istu bežičnu mrežu, a aplikacija će automatski prepoznati dostupan računar. Na taj način, ekran vašeg telefona postaje touchpad, a na raspolaganju vam je i tastatura, te gesture i druge skraćenice i pogodnosti koje aplikacija nudi.

Potrebno je malo navikavanja na određene operacije, ali generalno sa upravljivosti nismo imali većih problema. Za dodatne funkcije poput media i web komandi potrebno je izdvojiti i nešto novca, ali i bez toga ova besplatna verzija aplikacije odlično obavlja svoj posao. Sve u svemu odličan i jednostavan način da iz udobnosti fotelje kontrolišete svoj računar.

www.remotemouse.net

>
1/1