Iako se u novije vrijeme interne komponente računara brzo zaborave i zanemare, informacije o njima su nam nekad veoma neophodne. Zbog toga vam predstavljamo jedan softver koji će vam pomoći da jednostavno saznate i pratite informacije o vašem hardveru i operativnom sistemu.

HARDiNFO 8 je alat koji je napravljen da se jednostavno dođe do detaljnog uvida o osnovnim komponentama računara - proizvođaču i modelu vašeg procesora, matične ploče, grafičke kartice, RAM memorije i uređaju za pohranu podataka bilo da je riječ o hard ili SSD disku. Pored toga tu su i informacije o monitoru, bateriji ako je u pitanju neki laptop, informacije o operativnom sistemu i instaliranim drajverima i još mnogo toga.

Sve je prezentirano kroz jednostavan i pregledan interfejs. Na raspolaganju je i brzi pristup naprednim alatima poput Registry i System Editora, a omogućeno je i real-time praćenje stanja procesa, drajvera, mreže i slično. Također, u slučaju da niste zadovoljni radom nekih od komponenti, moguće je pokrenuti i Benchmark test, te rezultate snimiti za kasniju upotrebu ili ih uporediti Online sa drugim rezultatima.

Besplatna verzija softvera sasvim je dovoljna za detaljnu inspekciju cijelog sistema, dok su neke naprednije opcije dostupne samo uz Pro verziju alata koja košta 80 dolara.

1/1

 

https://www.usro.net/products/hardinfo/

PLUS
Interfejs, mogućnosti za besplatan alat

MINUS
Cijena za punu verziju