I dok čekamo modernizaciju sarajevskog javnog prevoza i eventualno uvođenje posebnih ekrana na tramvajske i autobuske stanice putem kojih ćemo pratiti informacije o tome kada i koja vozila možemo očekivati na tim stanicama, tim domaćih developera je odlučio da nam barem malo olakša život.

Aplikacija Centrotrans Komercijala, iza koje stoji domaći razvojni tim Solution404, vam omogućava da na svom Android telefonu u stvarnom vremenu pratite Centrotransove autobuse koji voze na liniji Dobrinja - Vijećnica.

Aplikacija za praćenje autobusa koristi njihove GPS koordinate i informacije vam servira u minimalističkom interfejsu, u čijem vrhu ćete sa lijeve strane pronaći ikonicu za pristup offline redu vožnje, dok je sa desne strane smještena ikonica za izbor smjera u kojem autobusi idu, klikom na koju možete odabrati da li želite pratite one na relaciji Dobrinja - Vijećnica ili one koji voze od Vijećnice prema Dobrinji.

Donji segment interfejsa je pak rezervisan za prikaz pojedinačnih autobuskih stanica, klikom na koje ćete dobiti informacije o tome kada na dotičnim možete očekivati idućih nekoliko autobusa.

I to su sve opcije koje Centrotrans Komercijala nudi. No, ništa više nam nije ni trebalo, iako moramo priznati da bi bilo lijepo kada bi imali detaljniji offline pregled reda vožnje, obzirom da trenutno na raspolaganju imamo tek sliku sa terminima kada autobusi polaze sa Dobrinje, odnosno Vijećnice, što nije dovoljno pregledno rješenje.

Centrotrans Komercijala je za sada dostupna isključivo na Androidu i možete je downloadovati potpuno besplatno sa Google Playa, a developeri su nam potvrdili kako u planu imaju i razvoj iOS verzije aplikacije.

Centrotrans Komercijala @ Google Play

1/1