Kada počnete razmišljati o tromosti PC sistema, njegovom čišćenju i nekoj optimizaciji, vjerovatno vam prvo pada napamet CCleaner alat. Zaista je brdo softvera te namjene, pa ako vam CCleaner iz nekog razloga više ne paše i ne odgvoara, evo jednog prijedloga.

Program pod imenom Black Bird Cleaner još jedna je vrlo dobra aplikacija koja za cilj ima čišćenje operativnog sistema od privremenih i nepotrebnih datoteka, te optimizaciji i ubrzanju cijelog sistema.

Na korisniku je odabere koje dijelove sistema će program pretražiti i koje opcije za čišćenje će biti provedene, a tu su još mogućnost optimizacije sistema, pretrage za starim instalacijama i zip arhivama, te alat za analizu diska i menadžer Windows servisa.

Besplatna verzija obavlja sasvim solidan posao čišćenja i optimizacije, dok su neke od opcija poput analize diska i pretrage za starim i zaostalim zip arhivama dostupne tek kroz Pro verziju koja košta 25 dolara.

Za početak svakako preporučujemo da provjerite prvo njegove besplatne mogućnosti i uvjerite se da li je ovo dovoljno dobra alternativa drugim programima slične namjene.

http://blackbirdcleaning.com

1/1

http://blackbirdcleaning.com/