Ako do sada niste čuli za web sajt Coursera, to vam jednostavno mora biti prva web adresa koju ćete posjetiti nakon čitanja ovog teksta. Coursera je web sajt koji nudi ogromnu količinu online kurseva iz svih mogućih i nemogućih oblasti. Na web sajtu je moguće pronaći više od 600 predavanja, ali je važnija činjenica da predavanja dolaze sa poznatih svjetskih obrazovnih ustanova, među kojima su Stanford i Yale. Svako dalje ubjeđivanje u kvalitet Coursera sadržaja je suvišno.

Povod našeg spominjanja ovog fantastičnog web sajta su mobilne aplikacije za iOS i Android. Apple korisnici su svoju Coursera aplikaciju dobili krajem prošle godine, da bi Android na red došao tri mjeseca kasnije.

Aplikacije su namijenjene učenju u pokretu, što znači da kurseve koje želite gledati jednostavno download-ujete na svoj telefon ili tablet uređaj i onda ga gledate kada god želite. Naravno, video možete gledati i online, ako tako želite.

Kroz aplikaciju možete pregledavati raspoložive kurseve, upisati se na neki od njih, a možete i polagati ispite ako ih kurs ima. Ono što nije podržano je učestvovanje na forumu, što je prilično bitna funkcija web sajta, a nije dostupno ni čitanje dodatnog materijala. Coursera kaže da su namjerno napravili jednostavnu aplikaciju koju studenti mogu koristit u pokretu, te da se ipak očekuje da ozbiljno učenje obavljate kod kuće uz desktop ili laptop. Moramo reći da se u ovom slažemo sa njima.

Bez obzira da li ste uopšte zainteresovani za mobilnu aplikaciju, Coursera web sajt obavezno posjetite – garantujemo da ćete ostati zapanjeni količinom materijala koji je potpuno besplatan. Bilo da vas interesuje informatika, ekonomija, umjetnost, hrana, zdravlje ili biologija, sigurno ćete pronaći neki zanimljiv kurs.

https://www.coursera.org

1/1