Ukoliko na svom računaru često koristite više programa ili radite na više dokumenata istovremeno, vjerovatno vam je dobro poznata situacija kada poželite koristiti točkić miša kako bi skrolali samo jedan dokument, što će zahtijevati da prvo kliknete na njegov prozor kako bi ga obilježili kao aktivan.

Naravno, jedno od rješenja tog problema se krije u Ease of Access Center sekciji Windows Control Panela, gdje možete uključiti opciju Activate a window by hovering over it with the mouse. No, to će sa sobom donijeti i problem da ćete nekada aktivirati prozor kojeg ne želite.

I tu na scenu stupa AlwaysMouseWheel, program koji nam stiže od kreatora ranije opisanog AutoHideDesktopIcons softvera. I baš poput spomenutog, riječ je o malenom portabilnom softveru koji donosi minimalistički interfejs sa tek nekoliko opcija. A one omogućavaju pokretanje sa Windowsima, te mogućnosti aktiviranja cijelog prozora u kojem skrolate (Bring the window to the front with wheel) ili samo korištenje skrolanja kada preko njega pređete mišem (Just forwarding the Wheel command), što je zapravo njegova glavna funkcija.

Program u praksi radi onako kako je i zamišljeno i vjerovatno ćete se nakon prvih nekoliko minuta korištenja zapitati gdje je bio cijelog vašeg života i zašto se niko u Microsoftu nije sjetio da upravo ovakvu opciju implementira u Windowse.

http://goo.gl/j2CyBA

1/1

Besplatan