Kada je Facebook kupio Instagram, jedan od odgovora Googlea na tu kupovinu bila je njihova kupovina Nik Software-a, poznatih po svojim foto alatima i filterima za Photoshop. U paketu kupovine je bila i Snapseed aplikacija koja je izrasla u jednu od najboljih aplikacija za mobilnu obradu fotografija, na šta je Google i ciljao.

Prvo i najbitnije za sve one koji svakodnevno uživaju u fotografiji i snamanju istih, Snapseed aplikacija je potpuno besplatna i dostupna je kako za Android, tako i za iOS uređaje.

Izuzetno brzo i lako se naviknuti na sve njene mogućnosti. Bez obzira da li želite samo malo kretivne obrade vaše fotografije koju možete snimiti direktno iz aplikacije ili je učitati iz galerije, Snapseed nudi cijeli niz predefinisanih filtera, ali i brojnih drugih mogućnosti za one iskusnije i naprednije fotografe koji korekcije žele podešavati u najsitnije detalje. Odabir i kontrolisanje svih parametara izvodi se swipe pokretima po samoj fotografiji što je vrlo praktično, a specifično je da se može obrađivati i samo jedan određeni dio fotografije. Na dohvat prsta je i "before/after" funkcija koja će vam trenutačno demonstrirati izmjene na vašoj fotki. Nakon završene obrade u prvom planu su snimanja fotke u galeriju i dijeljenje na Google+ mreži, a dostupna je opcija dijeljena preko svih drugih aplikacija koje to omogućavaju.

Zato, ako vam treba osvježenja u obradi fotografija, Snapseed se svakako isplati isprobati.

1/1