Umjesto nekih pomoćnih alata i servisa, za mobilnu aplikaciju sedmice odabrali smo jednu igru. Ali ne bilo kakvu. Riječ je o domaćem proizvodu programerske ekipe iz Sarajeva koji su kreirali zanimljiv i zarazan Flappy Bird klon, a u glavnoj ulozi je pirana - Pigo.

The Pigo, kako je originalni naziv igre, smješten je u mutne vode i surovi svijet Amazona, a cilj je jednostavan - izgubljena pirana Pigo mora preživjeti što duže. Tapkajući po ekranu, odnosno plivajući, Pigo u svom normalnom stanju smije jesti jedino male bijele ribice, dok ostale mora izbjegavati. Međutim, naglo pomračenje uma dobiva kada pojede crviće na kojima piše "slow" i tada smije jesti sve što mu se nađe na putu.

Pored toga, gutanjem crvića na kojima piše "speed", Pigo dobiva turbo pogon pri čemu postaje veoma ranjiv i mora izbjegavati sve što mu se nađe na putu. No, to mu daje priliku da osvoji i dodatne bonus poene ukoliko preživi jedan takav napad adrenalina. Grafika u stilu animiranih filmova izgleda odlično, a uzbudljivosti doprinosi i činjenica da se vaš rezultat upisuje na Android i iOS top listi, gdje se rangira u odnosu na ostale rezultate drugih igrača.

Na kraju skrećemo pažnju - Pigo nije nimalo lagan za igranje i svakako se ne preporučuje ljudima sa slabim živcima. Za slomljene telefone i tablete ne uvažavamo žalbe, jer opomenuti ste na vrijeme.

http://www.thepigo.com

1/1