U današanjem modernom, digitalnom dobu, brza i jednostavna razmjena datoteka od velike je važnosti. Upravo iz tih razloga, predstavljamo vam mobilnu aplikaciju koja svoje korjene vuče iz istoimenog web servisa - WeTransfer.

Ipak, za razliku od web servisa, koji omogućava slanje bilo koje vrste datoteka, WeTransfer mobilna aplikacija je prvenstveno usmjerena na brzo i praktično slanje fotografija i videa bilo kome ko posjeduje email adresu. Nakon pokretanja aplikacije, potpuno minimalističan interfejs će vam ponuditi kompletan sadržaj vaše galerije, pa je potrebno samo odabrati fotografije ili video koji želite poslati nekome od prijatelja.

Idući korak zahtjeva unošenje mail adrese primaoca, pisanje kratke tekstualne poruke po želji i to je to. Slanje datoteka biće ispraćeno procentualnim statusom uz mogućnost pauziranja istog, a prijatelj kojem ste poslali datoteke će dobiti email sa jednostavnim linkom za download.

Interfejs pored običnog odabira fotki i njihovog pregledanja nudi i skrolanje uz korištenje dva prsta, što će biti skrolanje između mjeseci, dok vas isti potez sa tri prsta baca na kraj, odnosno početak cijele galerije. Također, aplikacije se integriše u sistem pa dijeljenje datoteka moguće i iz neke druge aplikacije uz korištenje Share dugmeta, pa tako recimo iz nekog file explorera možemo poslati i neki fajl koji nije isključivo fotografija ili video.

Aplikacija omogućava slanje datoteka veličine do 10 GB, a ono najbolje je što ne zahtjeva bilo kakvu registraciju i potpuno je besplatna za preuzimanje iz Google Play i App Store prodavnica.

1/1