Ako vam se često dešava da pravite razne, uglavnom crne fotografije unutrašnjosti vašeg džepa ili vas prijatelji nazovu i upitaju zašto ste ih maločas zvali, a vi nemate pojma o čemu govore, Pocket Lock mobilna aplikacija za Android operativne sisteme mogla bi biti upravo za vas.

Riječ je o mobilnoj aplikaciji koja ima vrlo jednostavnu namjenu - uključuje ili isključuje ekran vašeg telefona u zavisnosti od aktuelne pozicije telefona. To znači da će se ekran vašeg telefona isključiti kada ga stavite u džep ili ga položite ekranom prema stolu, odnosno da će se uključiti kada ga izvadite iz džepa ili ga podignete sa stola, a sve to bez dodirivanja njegovog Power dugmeta. Možda ima i onih uređaja sa pokvarenim Power dugmetom, pa bi Pocket Lock mogao biti rješenje i za njih.

Aplikacija nudi niz podešavanja i mogućnosti, a za razliku od niza aplikacija slične namjene koje koriste samo proximity senzor, Pocket Lock za bolje prilagođavanje koristi i gravity i akcelerometar senzore. Opcije omogućavaju i podešavanje uglova nagiba telefona, kao i vrijeme kašnjenja u kojima će se aktivirati, pa u početku zahtjeva i malo eksperimentisanja sa njom. Naravno, znalo se dešavati da aplikacija ponekad pogriješi, pa isključi ekran u normalnom položaju. Ali, obzirom da je relativno svježai besplatna za preuzimanje, vjerujemo da vrijedi baciti oko na nju ako vam je potrebno nešto ovakvo.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paep3nguin.pocketLock&hl=en

1/1