Free Video Dub možete downloadovati besplatno sa zvaničnog sajta, ali prilikom instalacije svakako pripazite na ponude za third party softverom kojeg sasvim sigurno ne želite na svom kompjuteru. Nakon što program konačno instalirate i pokrenete, dočekat će vas jednostavan interfejs bez ijednog menija – tu su samo glavne opcije poredane u jednoj traci sa alatima i – to je to. Video kojeg želite izrezati se u program ubacuje putem tipke u gornjem dijelu interfejsa, dok ćete u traci sa alatima pronaći osnovne opcije.

Naravno, tu su Play i Stop, kao i tipke Previous Frame i Next Frame, koje umjesto prebacivanja na prethodni/idući frejm, video prebacuju za pola sekunde nazad ili naprijed. Također, tu su i opcije Find Next Scene i Find Previous Scene, koje u našem testiranju nisu radile kako treba, dok su same opcije za rezanje videa smještene odmah pored njih – dovoljno je odabrati početnu (Trim Left) i krajnju tačku (Trim Right) selekcije koju želite izbrisati, te potom kliknuti na Delete.

Nažalost, interfejs je ponekad nejasan – Free Video Dub tako neće obilježiti samo početnu ili samo krajnju tačku selekcije, već ćete dotične vidjeti tek nakon što odredite i jednu i drugu. Ako ništa, proces snimanja izrezanog videa je brz, a rezultati i više nego prihvatljivi – tokom testiranja nismo primijetili nikakve probleme sa kvalitetom, niti sa sinhronizacijom videa i zvuka u izrezanim video fajlovima.

http://goo.gl/8q1Mx6

1/1

 

Besplatan