Imate li s vremena na vrijeme običaj da sa Weba kopirate veće tekstove prepune linkova, slika i čega sve ne? Ukoliko ste na bilo koje od prethodnih pitanja odgovorili potvrdno, muke sa brisanjem linkova i formatiranjem kopiranog teksta vam vjerovatno nisu strane. Naravno, probleme sa gomilom linkova i slika možete zaobići korištenjem Notepada, ali zašto se mučiti kada je tu ClipboardFusion, koji će automatizirati dobar dio formatiranja? 

Naime, ClipboardFusion vam potpuno besplatno i, ukoliko se odlučite za portabilnu verziju, bez ikakve instalacije donosi puno veću kontrolu nad clipboardom, koja podrazumijeva automatsko formatiranje teksta i brisanje svih linkova i slika, uz nekoliko drugih mogućnosti. Sama srž programa je automatsko formatiranje kopiranog teksta, pa tako npr. kopiranje članka sa Wikipedije u Word više neće rezultovati sporim procesom i tekstom sa linkovima na svakoj drugoj riječi, uz poneku sliku tu i tamo.

Umjesto toga, ClipboardFusion će se pobrinuti da u Wordu dobijete samo tekst kojeg ste kopirali i to znatno brže nego kada čekate da se kopiraju i sve one slike koje ste slučajno obilježili na Wikipediji. A ukoliko u kopiranom tekstu poželite zadržati sve linkove i ostale ne tekstualne sadržaje, tu je jako korisna opcija “duplog kopiranja” – Ctrl+C pritisnite jednom za kopiranje samo teksta, a dva puta ukoliko želite zadržati originalno formatiranje (ili obrnuto, ovisno od vaših preferencija).

Također, tu je još nekoliko naprednih opcija koje uključuju automatske izmjene u tekstu tokom samog kopiranja (slično Find & Replace opciji iz Worda), rad sa Macro komandama koje možete i sami dodavati, kao i detaljno podešavanje tastaturnih kratica. Na kraju, tu je i Pro verzija programa, koja donosi podršku za dodatne tastaturne kratice i nekoliko online opcija, uključujući i podršku za mobilne aplikacije na svim bitnijim mobilnim platformama.

www.clipboardfusion.com

1/1

Cijena: besplatan / Pro verzija 9 USD