Nakon što se prihvatite Assassin’s Creed Black Flaga, svoje piratske aktivnosti možete nastaviti i na telefonu! Prva aplikacija koju bi svakako trebali probati je besplatni oficijelni app same igre. Da biste u potpunosti koristili sve što vam ona može ponuditi, trebate svoju aplikaciju povezati sa uPlay računom, a zatim i spašenim napretkom u igri. Nakon toga, oficijelnu aplikaciju možete koristiti za pregled svih dokumenata u igri, postotka napretka, različitih informacija i slično, ali i kao ingame mapu u real-timeu dok igrate samu igru!

Ipak, najveći interaktivni momenat je igranje Kenway’s Fleet segmenta na telefonu, a koji vam omogućava da šaljete svoje brodove u trgovačke misije i tako zarađujete neophodne reale i namirnice za trgovinu, kao i da se upuštate u taktičke bitke ta siguran prolaz svojih brodova.

Sa druge strane, Pirates je punokrvna igra koja imitira dosta elemenata većeg assassinskog brata. Tako ćete imati priliku ploviti Karibima, pucati i uništavati druge brodove, nadograđivati postojeće i dobivati nove lađe, a sve to uz pomalo neutralnu priču anonimnog kapetana koja nije ni blizu interesantna kao ona u “velikom” AC-u.

Cijena od 7 USD je prilično visoka, ali znajte da nema mikrotransakcija i ostalih “boost-your-XP” gluposti, tako da možete uživati u dobro tempiranoj mobilnoj igri u kojoj se sve dešava kada i kako treba. A još kada čujete pjesmu vaših piratskih podanika u zalazak sunca dok galiju prekoputa cijepate topovima na čačkalice, bit će vam drago što postoji i mobilna verzija karipskog piratstva. Ahoy!

1/1

Black Flag: Free / AC Pirates: 6,99 USD