Pored Instagrama, postoji veliki broj alternativnih kamera aplikacija koje na ovaj ili onaj način nude bolje opcije editovanja i fotografisanja. Međutim, ono što mnogi korisnici zamjeraju Instagramu je to što se putem njega previše jednostavno edituju slike, te da njegov “all or nothing” pristup zapravo i ne nudi toliko mnogo kada je u pitanju obrada slika. Ipak, jedan od omiljenih alternativnih editora fotografija sa iOS-a se konačno pojavio i na Androidu, a u pitanju je VSCO Cam aplikacija.

Sa dizajnom koji podsjeća na križanca Windows Phone interfejsa i Themer aplikacije, VSCO Cam nudi mnoštvo zanimljivih opcija i većinu funkcija sa iOS verzije. Tako je moguće praviti nove slike ili iz galerije koristiti već postojeće, te editovati njihove parametre poput saturacije, osvjetljenja, oštrine, ekspozicije, itd.

Ipak, najveći fokus je na filterima, koji su ovdje dosta napredniji nego kod Instagrama – prvo, jer su puno profesionalniji nego što je to slučaj kod drugih aplikacija, a pored toga, omogućavaju naknadno podešavanje parametara fotografije i nakon primjene samog filtera.

Iako su standardni filteri sasvim OK, tek sa kupovinom Presets paketa će se otkriti prava snaga VSCO-a. Jer, određeni filteri su namijenjeni tačno određenim situacijama i načinu fotografisanja, pa to značajno mijenja dimenziju fotografisanja i podiže kvalitetu na veći nivo. Jedina zamjerka je pomalo prejednostavan dizajn aplikacije, ali to je mala zamjerka u odnosu na funkcionalnost koja se nudi.

1/1

Free / Presets Pack: 6,99 USD