Najvažnija karakteristika ovih igara je da se nivoi igre kreiraju prilikom pokretanja igre, što znači da svaki put kada pokrenete novu igru (krenete od početka) dobivate drugačije nivoe. Dakle, jedna Roguelikes igra vam može trajati godinama.

Ako vam ovakav koncept zvuči zanimljivo i volite RPG igre, onda svakako isprobajte Andor’s Tail. Ono što izdvaja ovu igru od ostalih ovog žanra je detaljna grafika, što će posebno cijeniti oni sa većim ekranima. 

Fokus igre je na questovima, što je tipično za ovaj žanr. Gameplay je zabavan, sa dosta sadržaja, uz priču koja se vrti u standardom okviru nestanka člana porodice (u ovom slučaju vašeg brata). Bitke su najslabiji aspekt igre, pošto udarate ili bježite, ali je ostatak sadržaja dovoljno zanimljiv da vas drži uz ekran.

Autori se u posljednjoj verziji igre hvale sa 1.500 novih linija dijaloga, 167 novih čudovišta i novim skillovima, pa ova igra za sada nema rok trajanja – nove verzije donose i nove sadržaje.

Igra je besplatna, pa još i open source, što će nekima biti bitna informacija. U svakom slučaju – obavezno instalirajte ako volite old school RPG žanr.

1/1

 

free