Međutim, za razliku od ove zloslutne zgrade iz koje vas već na udaljenosti od deset metara zapahne nepodnošljivi zadah mema i koju gradske vlasti očigledno nikada neće ni obnoviti, a ni srušiti, za neprivlačan interfejs bar ima lijeka. Ukoliko ste korisnik Reddita, možda ste već upoznati sa Reditrom, desktop klijentom za ovu društvenu mrežu koji proljepšava njen prikaz i omogućuje lakše snalaženje pri upravljanju njenim sadržajem.

Program je dostupan za Windows (installer i portabilna verzija), OS X, Ubuntu Linux, kao i u možda napraktičnijem obliku – u vidu ekstenzije za Chrome. Pored nabrojanih opcija za download, na sajtu imate i "Try in Browser" mogućnost, preko koje po kratkom postupku možete vidjeti o čemu se to zapravo tu radi.

Jedna od glavnih specifičnosti Reditra (na koju su njeni tvorci očigledno jako ponosni), jeste Column View – opcija koja vam omogućava da svaki subreddit vidite preglednije, u posebnim kolonama, a kolone možete dodati i preko opcije Add Column. I zaista, u odnosu na defaultni prikaz subreddita na Redditu – ova opcija vam dođe kao Star Trek: The Original Series nakon posljednjeg filma J.J. Abramsa koji je, kao, napravljen po uzoru na serijal. Nije.

I sidebar možete lako prilagoditi svojim željama tako što ćete subredditima mijenjati mjesto sistemom prevlačenja, a možete ih po potrebi i ukloniti, promijeniti im naziv, klasificirati prema bitnosti ili se "pretplatiti" na neki od njih preko Settings dugmeta u obliku točkića (meni, doduše, liči na cvjetić). Enihau, u samom vrhu stranice nalazi se prečica do sveobuhvatnijeg Settings prozora, u kojem možete izabrati i teme za što zanimljiviji izgled interfejsa. U tabu sa temama na izboru imate i uploadanje svoje pozadinske slike ili korištenje neke od priloženih, mada njih nema baš mnogo.

1/1

 

U Settingsu također podešavate i generalne postavke poput uključivanja ili isključivanja izdvajanja novih komentara, notifikacija, prikaza neprikladnog sadržaja i filtera. Preko ovog zadnjeg možete definisati domene ili ključne riječi za koje ne želite da vam se prikazuju prilikom pretraživanja Reddita. I konačno, jedna od najpraktičnijih mogućnosti Reditra je dodavanje Reddit profila i lako prebacivanje s jednog na drugi – svojim aktivnostima u komuni možete lako upravljati preko New Post, New Message i drugih opcija u sidebaru. Sve u svemu, fina je ovo stvarčica: nije baš da ćete od oduševljenja početi plesati tango ili Paso Doble, ali nije zgoreg malo se poigrati Reditrom.

Iako je u principu potpuno besplatan, program nudi i premium pogodnost u vidu uklanjanja reklama za $0.99 mjesečno ili 9.99 dolara godišnje.

http://reditr.com/

Cijena: besplatan, s mogućnošću uklanjanja reklama za dolar mjesečno ili 10 dolara godišnje.

PLUS
Preglednost, intuitivnost, prilagodljivost

MINUS
Nema ga

SPECIFIKACIJE:
Windows XP / OS X 10.6 / Ubuntu