Popularnost bicikla kao najjednostavnijeg prevoznog sredstva, teško će ikad biti nadmašena. Bilo da ga koristite u rekreativne svrhe ili samo kao gradsko prevozno sredstvo, predstavljamo vam gadget koji bilo kojem biciklu može dodati onaj cool, woow efekat.

SmartHalo 2 je mini kompjuter za biciklo, koji u odnosu na svoju prvu verziju donosi niz poboljšanja. Prvi model iz 2015. godine zamišljen je da pomogne u navigaciji, jer korištenje pametnih telefona na biciklu nije baš praktično. SmartHalo 2 se može postaviti na upravljač bilo kojeg bicikla, a krasi ga OLED ekran na kojem se prikazuju različite informacije. Od trenutne brzine, pređene udaljenosti, vremena preostalog do odredišta, vremenske prognoze i slično, do njegove glavne funkcije, navigacije. Koristeći svjetlosnu blinkajuću indikaciju, SmartHalo 2 će tačno znati gdje skrenuti, jer je putem aplikacije povezan sa vašim telefonom. Kretanje kroz funkcije obavlja se jednostavnim swipe-anjem po dijelu uređaja ispred ekrana.

Pored toga SmartHalo 2 je namijenjen da ostane montiran na vašem biciklu, jer se otključava jedinstvenom HaloKey karticom, a opremljen je alarmom zvučnog signala od 110 dB koji se može aktivirati na tri nivoa osjetljivosti pokreta. I to nije sve. Ukoliko želite biti vidljiviji u saobraćaju, uređaj integriše i svjetlo jačine 250 lumena, koje može biti i upozoravajuće sa pulsirajućim efektima. Sve aktivnosti se mogu sinhronizovati sa Strava servisom, baterija bi trebala obezbijediti autonomiju od 7 dana svakodnevnog korištenja, a koliko je uređaj oduševio mnoge, govori i činjenica da su Kickstarter i Indiegogo kampanje enormno nadmašile očekivanja. SmartHalo 2 košta prihvatljivih 119 dolara, a isporuka je zakazana za decembar ove godine.

https://www.smarthalo.bike/

1/1