Šta vam najviše smeta kod pametnih satova? Ako nas pitate, činjenica da ih moramo puniti svakih nekoliko dana je sigurno negdje pri vrhu liste. I upravo zbog toga nam je nedavno pažnju privukao PowerWatch 2, pametni sat za koji njegovi kreatori tvrde da ga nikada ne trebate puniti.

****

Nakon što su 2016. godine predstavili originalni PowerWatch, koji je za punjenje svoje baterije koristio tjelesnu toplinu korisnika, kompanija Matrix Industries je nedavno pokrenula - i uspješno privela kraju - crowdfunding kampanju za PowerWatch 2.

Kako ističu iz ove kompanije, prilikom izrade novog PowerWatcha su obratili posebnu pažnju na feedback i komentare vlasnika njegovog prethodnika.

Kao rezultat toga, PowerWatch 2 donosi integrisani GPS, senzor za praćenje otkucaja srca, kao i mogućnost prepoznavanja pokreta ruke, dok listu specifikacija zaokružuju full-color LCD ekran i kaiš od silikonizirane gume.

Naravno, glavna karakteristika sata je to što ga nikada nećete morati puniti - što vam pak omogućavaju njegovi termoelektrični generatori i minijaturni solarni paneli, koji će vašu tjelesnu toplinu i sunčevu svjetlost pretvarati u energiju koja će pokretati njegovu bateriju.

Osim samog sata, kompanija Matrix Industries je dizajnirala i potpuno novu mobilnu aplikaciju sa kojom isti može komunicirat. Dotična vam omogućava da pratite potrošene kalorije i aktivnosti kojima se bavite, a uz to je kompatibilna i sa Apple HealthKit i Google Fit platformama, što će njihovi korisnici itekako cijeniti.

PowerWatch 2 je već u slobodnoj prodaji po cijenama od 499 do 699 dolara, ovisno od odabranog modela.

 

1/1