Kreativci, koji svoje ideje i vizije uglavnom prenose na papir, ponekad sigurno ne mogu dobiti određenu boju ili nijansu boje onakvu kakvu su zamislili. U rubrici tech predstavljamo vam unikatan gadget koji će sigurno promijeniti pogled na kreativne radove koji uključuju bojenje.

****

Picolor je mali i jednostavan uređaj koji će eliminisati potrebu za desetinama markera (popularno rečeno kod nas flomastera) ili vodenih boja na paleti. Bilo da je riječ o umjetnicima, dizajnerima ili samo kreativnim osobama koji se žele izraziti kroz hobi, Picolor bi mogao postati njihov blizak kreativni asistent.

Picolor sadrži pet različitih pigmentiranih boja - Cyan, Magenta, Žuta, Crna i bijela, čijim se miješanjem može dobiti bilo koja od preko miliona boja i nijansi.

Sve što je potrebno je da u pratećoj mobilnoj aplikaciji odabere boju, koja putem Bluetooth konekcije šalje podatke uređaju koji zatim miksa boju. Nakon toga bojom možete puniti markere, a u zavisnosti od baze i gustoće pigmenta, biće u mogućnosti kreirati boje poput akrilnih, uljanih, laka za nokte i slično. Za sada radi sa markerima i vodenim bojama, dok ostale mogućnosti moraju još proći određene faze testiranja.

Aplikacija će biti dostupna za iOS i Android uređaje, a obzirom da je već nadmašio traženi cilj na Kickstarter i Indiegogo kampanjama, prva isporuka se očekuje u decembru ove godine. Ukoliko poželite jedan za sebe, trenutno najjeftiniji Picolor sa setom od 10 plastičnih posudica za boje koštati će vas 129 američkih dolara.

https://www.indiegogo.com/projects/picolor-any-color-anywhere-anytime--3#/

1/1