U današnje vrijeme, na kućnom stolu pronaći ćete minimalno dva daljinska kontrolera, koja skoro nikad nisu blizu nas. A vaš pametni telefon? On vam je sigurno, uvijek pri ruci. Pa šta mislite o ideji da svoj telefon pretvorite u univerzalni daljinski kontroler? Evo jedne zanimljive ideje.

KlikR je mali Bluetooth uređaj koji je dizajniran za postavljanje direktno na ili uz bilo koji elektronski uređaj koji je opremljen infracrvenim daljinskim upravljačem, a omogućava da se kontrole tog uređaja prebace na pametni telefon. Time će ukloniti potrebu za više daljinskih upravljača za kontrolisanje velikog broja različitih kućnih uređaja, jer će sve biti na dohvat vašeg Android telefona ili iPhone-a.

Aplikacija, po aktiviranju, sama prepoznaje uređaj i povezuje se sa njim. Korsinik može sam da određuje raspored komandi i da im dodeljuje funkciju po želji, a moguća je organizacija uređaja i po sobama.

Također, ako želite da vaši prijatelji ili familija koriste KlikR, postavke je moguće podijeliti samo skeniranjem QR koda iz aplikacije, a uređaj dolazi opremljen i sa glasovnim komandama koje možete uputiti direktno kroz vaš telefon.

Baterija u uređaju bi trebala da izdrži oko 6 mjeseci rada, sa prosjekom od 100 klikova dnevno, a cijena jednog KlikR iznosi 20 američkih dolara.

1/1