Pomoću Pulsea možete udaljenom kontrolom, preko smartphonea, snimati fotografije, video i time-laps snimke, a sve što trebate uraditi jeste da ga uključite u USB port svoje DSLR ili Mirrorless kamere i sve što poželite možete i snimati na ovaj način.

I dok većina daljinskih okidača pati od nedostatka funkcija i omogućava korisnicima da pomoću njih snime samo fotografije i ništa više, Pulse - zbog toga što se uključuje u port same kamere - omogućava i udaljenu kontrolu nad snimanjem videa.

Pulse izgleda poput malog, svijetlećeg pravougaonika i dolazi sa punjivom baterijom koja dozvoljava i više od jednog dana rada po punjenju. Zahvaljujući podršci za Bluetooth, Pulse se lako povezuje sa vašim smartphoneom bežičnim putem. Kompatibilan je i sa iOS i sa Android uređajima i što je najbitnije - sa više od 60 modela kamera trenutno dostupnih na tržištu.


Tačnije, Pulse je kompatibilan sa svim Nikonovim i Canonovim kamerama, a razlog zbog kojeg se na spisku kompatibilnih kamera trenutno ne nalaze i Sonyjeve, leži u samom Sonyju, koji ne dozvoljava pohranjivanje fotografija na lokalnoj memoriji ukoliko su iste snimljene dok je kamera priključena na USB uređaj.

Pulse dolazi sa besplatnom pratećom aplikacijom za iOS i Android uređaje, koja vam dopušta da sa udaljenosti od 30 metara kontrolišete kameru preko smartphonea. Preko aplikacije možete podešavati opcije kamere na način na koji želite, provjeravati izgled fotografije prije okidanja, a možete kontrolisati i do tri kamere istovremeno i tako dobiti sjajne akcijske snimke iz različitih uglova.

Zapravo, ovaj uređaj je idelan dodatak u situacijama u kojima vaša kamera mora biti u savršeno mirnom položaju (recimo, pri snimanju noćnih scena) kako bi uhvatila idealan snimak, a njegove isporuke trebale bi početi od aprila naredne godine. Ukoliko želite jedan primjerak za sebe, možete ga dobiti za donaciju od 74 dolara i više.

Kreatori Pulsea dolaze iz kalifornijskog startupa Alpine Labsa i - kako i sami tvrde, strastveni su zaljubljenici u fotografiju i video (posebno time-lapse, naglašavaju). Njihova posvećenost cilju da stvore svima dostupan, lagan i multifunkcionalan uređaj, koji će im omogućiti da na najbezbolniji način udaljenim kontrolama snimaju šta god požele, jasno je vidljiva iz priloženog videa. Na svu sreću, posvećenost je u njihovom slučaju dovela do pozitivnih rezultata, pa je tražena svota od 50.000 dolara davno prešišana.

https://www.kickstarter.com/projects/alpinelabs/pulse-your-camera-upgraded

1/1