EGroov je prvi modularni električni skuter koji vozi po svim terenima i ima pogon na oba točka, tako da ga bez problema možete voziti i po pjeskovitom, blatnjavom ili teško prohodnom šumskom terenu. EGroov ima maksimalnu nosivost veću od 120 kilograma.

Pogodan je i za opuštenu vožnju gradom, pa čak i za vožnju do posla kada je vrijeme posebno lijepo, a u saobraćaju nema previše mahnitih vozača, jer model eGroov+ ima posebno mjesto pozadi, na kojem se nalazi kutija za teret u koju možete odložiti sve potrebne stvari. Pored toga, na ovaj drugi model umjesto kutije za teret možete postaviti i nešto drugo, recimo, sjedalicu za dijete i uživati u opuštenoj vožnji sa svojim mališanom.

Francuska kompanija eGroov Mobility Systems nedavno je na Kickstarteru pokrenula kampanju za finansiranje ovog projekta, a ako sve prođe bez problema, eGroov bi se trebao početi dostavljati od naredne godine. Što se tiče cijena, one se za donatore kreću od 1690 eura za osnovni model, do 2190 eura za eGroov+. Maloprodajne cijene za ova dva modela trebala bi iznositi 2190 i 2590 eura, respektivno.


EGroov dolazi sa jednom ili dvije velike punjive litijumske baterije, a u oba točka nalaze se motori od 250W. Međutim, vrijeme potrebno da napunite svaku bateriju je, blago rečeno, dugo. Za svaku od njih treba vam pet sati punjenja, tako da je jasno da će svi korisnici morati pažljivo planirati svaku svoju buduću vožnju. Puniti možete jednu po jednu bateriju ili čitav skuter jednostavno priključiti na neku utičnicu u garaži.

Sa jednom baterijom eGroov, u zavisnosti od terena, ima domet od 15-20 kilometara, dok mu sa obje baterije domet iznosi 30-40 kilometara. Maksimalna brzina ovog električnog skutera je 25 km na sat te je osnovni model težak kao jedno manekenski građeno žensko čeljade: 55 kilograma.

U svakom slučaju, idealno prevozno sredstvo za opuštene surfere koji svakodnevno uživaju u lijepom vremenu. Nama ostalima bolje bi došao neki nabudženi SUV. Čisto da nam glava ne kisne, ljudi.

http://www.egroov.com/

1/1