E sad, ovo uže je za sve one "nemirne Emire" iz Merlinove pjesme, koji jednostavno ne mogu izdržati da mirno sjede satima, nego svako malo moraju ustajati, inače bi sebi počupali kosu od jada. I još ako su fitness junkieji, tim bolje, jer im ovakvo uže omogućava da iskoriste te male pauze u poslu i da povećaju broj otkucaja srca bez odlaska na trčanje ili u teretanu. Doduše, upalilo bi i obično uže za preskakanje, ali ovo je jednostavno više cool.

Pametno uže za preskakanje imena Sophia, prati vaše dnevne aktivnosti i omogućava vam da, preko aplikacije za iOS i Android, sami nadzirete svoje fitness ciljeve (pod uslovom da ih uopšte imate). Sophia se preko Bluetootha povezuje sa korisnikovim smartphoneom, a dok ga preskačete, uže mjeri broj vaših skokova, njihovu brzinu i broj kalorija koje ste preskakanjem potrošili i sve te podatke šalje na vaš smartphone.

Sophia se ističe i baterijom koja može izdržati i mjesec dana na jednom punjenju, ukoliko korisnik vježba svaki dan do 30 minuta dnevno. Pametno uže se može povezati sa GoogleFitom i iOS Healthom, a čak i kada ga samo nosite u tašni ili ruksaku, brojat će vaše korake zahvaljujući ugrađenom akcelerometru. Pored toga što se može povezati sa smartphoneom, uže može i samostalno mjeriti broj vaših skokova preko ekrana ugrađenog u ergonomsku ručku.


Spomenuta aplikacija za iOS i Android uređaje ima dva narandžasta dugmeta:  jedno služi pokretanju brojača skokova (jump countdown), dok drugo služi za pokretanje izazova (time challenge), preko kojeg možete izazvati svoje prijatelje da pokušaju nadmašiti vaš rezultat u skakanju.

Sophia dolazi sa užetom izrađenim od visokokvalitetnog polimera i ima micro USB konektor za punjenje baterije; otporna je na znoj, a dostupan je i The Lux Edition - luksuzna verzija u kojoj su uže i drške izrađene od prave kože.

Ovaj gadget je već u potpunosti finansiran na Kickstarteru, a trenutno ga možete naručiti preko zvaničnog sajta po cijeni od $45. Zvanična isporuka u bilo koji dio svijeta najavljena je za maj ove godine.

http://www.sophiatherope.com/

1/1