Proteklog petka, 25. aprila 2014., HTC  je u Zagrebu održao press konferenciju na kojoj je novinarima iz regije detaljno predstavio svoj najnoviji napredni telefon. HTC One (M8) je tako naslijedio izuzetno uspješni HTC One, koji je tokom proteklih 12 mjeseci stekao veliku popularnost i na lokalnom tržištu. Kako je istakla Petra Razić Rogić, direktorica HTC-a za North Adriatic regiju, u HTC-u su izuzetno zadovoljni prodajom svojih telefona na tržištima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i pogotovo Slovenije, da bi nakon toga najavila kako će na istim uskoro ponuditi i svoj najnoviji flagship model, HTC One (M8).

Prisutnima se nakon gospođe Razić Rogić obratio i Marko Savković, voditelj marketinga za HTC proizvode u Evropi, koji je detaljno predstavio sve bitnije novitete koji krase HTC One (M8). Najnoviji HTC flagship tako donosi vrhunsko unibody kućište od brušenog aluminija, znatno bolji kvalitet fotografija zahvaljujući Duo Camera rješenju sa dvije kamere sa stražnje strane, kao i poboljšanu prednju kameru, koja bi se sa svojih 5 megapiksela trebala pobrinuti za vrhunske selfie fotografije, što je jedan od trendova koje su u HTC-u prepoznali kao jako bitan.

1/1

Osim toga, HTC je One (M8) obogatio i sa 5-inčnim Full HD ekranom, još boljim HTC BoomSound stereo zvučnicima smještenim sa prednje strane telefona, te novim modom rada u kojem će baterija trajati i do 40% duže. Naime, sa uključivanjem extreme power saving moda, koji omogućava tek primanje poziva, poruka i elektronske pošte, HTC One (M8) će izdržati i do 14 dana autonomije, odnosno i do 30 sati rada u standby modu sa svega 10% kapaciteta baterije.

Pored samog telefona, HTC je najavio kako će na tržište sa njim lansirati i HTC DotView, interaktivnu zaštitnu masku za ekran, koja korisnicima omogućava da se jednostavno javljaju na pozive, čitaju poruke i provjeravaju vrijeme i vremensku prognozu bez da dotičnu skidaju sa telefona.

HTC One (M8) se na hrvatskom i slovenskom tržištu očekuje 5. maja ove godine, dok bi se na našem tržištu trebao pojaviti sredinom petog mjeseca po još uvijek nepoznatoj cijeni. Naravno, detaljnije impresije svakako možete očekivati i na našem sajtu čim se dočepamo testnog primjerka telefona.