Baubaxove putne jakne su za kratko vrijeme izazvale toliku pomamu u svijetu, da im nije ravna ni histerija tinejdžerki koje odu na koncert Justina Biebera. Na nedavno pokrenutoj kampanji na Kickstarteru, ova jakna je prikupila više od DVA miliona dolara, a ljudi su tražili samo $20.000 kako bi mogli početi sa proizvodnjom. Iako ovdje nije riječ o klasičnoj tehnologiji, sama činjenica da u jednu ovakvu jaknu stane petnaest različitih gadgeta - ipak je donekle čini prikladnom za INFO.

Dakle, evo o čemu je tačno riječ. Kompanija Baubax iz Čikaga odlučila je u jedan odjevni predmet umetnuti apsolutno sve što bi vam za vrijeme putovanja bilo potrebno. Popis pogodnosti koje ovaj proizvođač nudi u okviru samo jedne obične jakne, dug je poput Kineskog zida. Kada je riječ o tehnološkim gadgetima, Baubaxove jakne imaju poseban džep za iPad ili bilo koji tablet, džep za punjač, džep za smartphone, držače za slušalice, a rajfešlus je zapravo olovka za pisanje i stylus u jednom.


Znači, sa ovakvom jaknom nema više paničnog okretanja u sjedištu i traženja ove ili one stvari: "Ma gdje su mi slušalice? Gdje sam zaturio/la punjač? Zar baš moram ustati i tražiti tablet u putnoj torbi?!" - popis je dug i uvijek i iznova potpuno iznenađujući, ma koliko da smo unaprijed sve potanko isplanirali i svemu što nam treba biti pri ruci, našli "logično" mjesto.

Kompanija ima liniju odjeće za muškarce i žene u okviru koje vam nude nekoliko različitih vrsta odjevnih predmeta u koje može stati sve i svašta: možete birati između dukserice, vjetrovke/šuškavca, nepropusne pilotske jakne i sakoa koji se ne gužva, a koji ima i kapuljaču koja vas štiti od nevremena, ali koju lako možete skinuti kada dođete do poslovnih prostorija.

Sve njihove jakne i sakoi imaju i dodatke čiji je glavni cilj da vam maksimalno olakšaju život: rukavice sa otvorenim prstima koje samo izvučete iz rukava i navučete kada vam je hladno, zatim kapuljaču koja se lako skida, jastuče za vrat koje se napuše za nekoliko sekundi, masku za spavanje koju izvučete iz kapuljače, prostor za dekicu u slučaju da vam bude hladno, itd. Tu je čak i poseban džep u koji vam stane limenka bezalkoholnog pića, a odvojen džep za pasoš i naočale se podrazumijeva.

Nažalost, ovu jaknu nije moguće naručiti na vrijeme za ovogodišnje ljetne praznike, jer dostave počinju tek od 15. novembra. Zvanična cijena iznosit će $160, plus troškovi dostave, tako da, ako mrzite tegliti torbe, torbice i kojekakve ruksake prilikom putovanja - Baubaxova jakna bi mogla biti baš prava stvar za vas. To, naravno, vrijedi samo ukoliko taj novac ne biste radije potrošili na hranu i ostale potrepštine potrebne za preživljavanje.

http://www.baubax.com/

1/1