Sigurni smo da ste bar jednom pomislili kako bi možda mogli promijeniti neke svakodnevne navike prilikom korištenja računara. Evo prijedloga da isprobate jednu zanimljivu alternativu za vaš web browser. Predstavljamo vam Maxthon Cloud Browser.

Maxthon MX5 Cloud Browser je besplatni web browser koji pokušava da pojednostavi svakodnevne internet aktivnosti kroz jednu platformu. Odatle dolazi ova Cloud stavka u njegovom nazivu, jer Maxthon omogućava da jednostavno mijenjate vaše uređaje i operativne sisteme, ali da progres rada i vaših aktivnosti na Internetu uvijek ostaje tu.

Korisnički podaci, history i tabovi se jednostavno sinhronizuju, dok se stranice, tekstovi, slike i linkovi jednostavno razmjenjuju kroz Maxthon cloud servis. Pored jednostavnog i prilagodljivog dizajna, Maxthon posjeduje vrlo brz engine za prikazivanje web stranica. Najnovija peta verzije integriše i dodatne alate poput Maxnote-a za čuvanje bilješki i web sadržaja, Passkeeper za pohranjivanje lozinki, Split Screen funkciju za podjelu ekrana, Quick Access za brzi pristup omiljenim sajtovima i još mnogo toga.

Maxthon radi na Windowsima, Mac OS X-u, Linuxu, iOS-u i Androidu, a ako se želite uvjeriti u njegov potencijal, ne morate ga čak ni instalirati, jer posjeduje svoju Portable Windows verziju.

http://www.maxthon.com/mx5/

1/1