Vjerovatno ste više puta došli u situaciju da trebate poslati neke dokumente ili podatke osjetljive prirode, poput broja računa, finansijske ili neke lične podatake. Za takvo nešto, nimalo loše ne bi bilo korištenje dodatne zaštite. Predstavljamo vam jedan zanimljiv web servis za razmjenu podataka.

Whisply je besplatan servis koji ne zahtijeva registraciju ili instaliranja programa, ali nudi izvrsnu dodatnu zaštitu prilikom slanja dokumenata. Sajt za prenos podataka koristi Dropbox, Google Drive ili Drive One servis. Za zaštitu koristi prvo enkripciju, a da bi ste pristupili dokumentima biće vam potreban download link, uz PIN ili šifru za njihovo otključavanje, u zavisnosti koju opciju odaberte. Na primjer, dokumente šaljete e-mailom, a PIN ili šifru za otključavanje šaljete SMS-om.

Naravno moguće je i kopiranje u clipboard, pa pristupne podatke možete poslati na neki drugi način. Tako će pristup dokumentu imati samo vi i osoba kojoj ste poslali mail i PiN. U besplatnoj opciji omogućen je samo 12-satni period za preuzimanje dokumenata, a za dodatne opcije moguće je i doplatiti.

Sve u svremu, vrlo jednostavan i brz način za razmjenu dokumenata sa dodatnim nivom sigurnosti.

https://whisp.ly/en

1/1