"Svi smo vidjeli filmove u kojima osoba prekida vjenčanje kako bi ponovo pridobili osobu koju iskreno vole. U stvarnosti, prekidanje vjenčanja – iz bilo kojeg razloga – je vrlo delikatna situacija koja vam se lako može obiti o glavu i pokvariti bitan dan. Ali, ako vjerujete da imate pravi razlog da to uradite, evo vam nekoliko savjeta kako zaustaviti vjenčanje sa dostojanstvom" – početak je samo jednog od bezbroj "how to" uputstava na stranici WikiHow i ujedno uputstvo koje nas je i privuklo ovoj stranici.

Ne, naravno da ne planiramo prekidati nikakva vjenčanja (da budemo iskreni, zaista smo i mislili da se to dešava samo u filmovima), ali nismo mogli ostati ravnodušni kada smo jučer naišli na link za gore opisano uputstvo, za koje još uvijek nismo sigurni da li je napisano u šali ili potpuno ozbiljno.

Međutim, spomenuta nesigurnost nas nije spriječila da detaljnije proučimo WikiHow stranicu, koja se pokazala kao zanimljiv izvor svakojakih uputstava, uredno razvrstanih u nekih dvadesetak kategorija, poput zdravlja, posla, sporta i fitnesa, hrane, porodičnog života ili recimo kompjutera i elektronike.

1/1

Sva uputstva su napisali sami korisnici, a brojna su praćena i ilustracijama ili fotografijama prilagođenim pojedinačnim koracima uputstva. I budite bez brige, nisu sva toliko beskorisna poput onog sa kojim smo počeli naš tekst – biće tu itekako korisnih savjeta i uputstava, napisanih sasvim smisleno, bilo da želite naučiti kako se priprema određena hrana, bilo da tražite savjete za dekoraciju interijera.

Neka od uputstava na koja smo naišli su nas prilično iznenadila (poput onog sa savjetima kako cijeniti death metal muziku i bendove), dok su nas neka iznenadila na druge načine (što je pošlo od ruke savjetima "Kako uživati u Skyrimu nakon što pobijedite Anduina"), jer ih jednostavno nismo očekivali na ovakvom sajtu. Ali, u drugu ruku, nakon uputstva za prekidanje vjenčanja, trebali smo biti spremni na apsolutno sve.

A nakon prethodnih pasusa, vjerujemo da ne treba ni napominjati kako i sami možete napisati i objaviti neko upustvo za WikiHow, ako već smatrate da sa online pučanstvom imate podijeliti nešto korisno ili zanimljivo. Na sajt se možete prijaviti sa svojim Facebook ili Google+ accountom, a tu je i opcija da im pošaljete već gotovo upustvo na mail adresu, koje će oni potom objaviti za vas. Također, ukoliko nemate inspiracije za pisanje, WikiHow nudi i mogućnost predlaganja tema za nova uputstva – dovoljno je ukucati ključne riječi koje opisuju temu za koju ste koliko-toliko zainteresovani.

Sve u svemu, čak i ukoliko ne planirate prekidati vjenčanja, svakako bacite pogled na WikiHow – vjerovatno ćete naići na barem nekoliko zanimljivih uputstava koja bi vas mogla naučiti nešto novo ili, ako ništa, zabaviti na nekoliko minuta.

www.wikihow.com/