Recimo da imate dovoljno novca i da ga želite potrošiti na bijeg iz onih trenutno najzagađenijih gradova BiH. I tako, umjesto da Novu godinu provedete gušeći se u smogu i prašini, vi lijepo uplatite put u Švicarsku ili još bolje, u neku sunčanu zemlju u kojoj ćete hodati okolo-naokolo samo u kupaćim gaćicama i onoj jeftinoj kapici Djeda Mraza a la "Made in China". Šta da vam kažemo, svako ima svoje maštarije. Vi komotno zamislite nešto drugo. Međutim, ako odlazite negdje po prvi put, pa ne znate da li da dane odmora provedete izležavajući se na plaži (ili samo skijajući) ili da ipak dignete dupence i obiđete koji landmark, otiđite na TripHobo i isplanirajte sebi odmor vrijedan pažnje.

TripHobo je besplatan online servis koji će vam pomoći da isplanirate zabavan odmor iz snova, bilo da isti traje dva dana ili dvije sedmice i preporučiti vam šta da posjetite u tih nekoliko dana. Koje restorane, historijske građevine i koje aktivnosti da isprobate, ali i kada šta od sve toga možete posjetiti, da ne biste bezveze otišli u neki restoran ili muzej koji, recimo, ne radi nedeljom. Preko istog servisa možete pogledati plan puta avionskom rutom i rezervisati sebi najprikladniji hotel, a nije naodmet spomenuti i to da možete birati između 700.000 hotela iz cijelog svijeta, trenutno izlistanih na TripHobou.

1/1

Vaš zadatak je sljedeći: izaberite destinaciju, kliknite na Plan My Trip, ukucajte datume polaska i odlaska i na kraju kliknite na "Suggest a Plan" (koji je u beti) ili "Create a Plan" i zabava u obliku automatizovanog planera može započeti. Mi smo izabrali Rio de Janeiro od 24. decembra ove, do 2. januara 2016. godine i nakon klikanja na Create a Plan, dobili gomilu prijedloga šta sve možemo posjetiti za imaginarno vrijeme provedeno u Riju. I pravo da vam kažemo, ima tu svega: od uobičajenih prijedloga poput odlaska na Ipanemu, Copacabanu ili obilaska Maracane, pa do nekih zanimljivijih prijedloga poput odlaska na planinu Pedra Da Gavea i posjete Tijuca kišnoj šumi, koja se smatra najvećom urbanom šumom na svijetu.

Na vama je da kliknete na slike odredišta koje vam se sviđaju, a one će se pojaviti u prozoru za planiranje. Prilikom planiranja odmora iz snova možete odmah provjeriti i kilometražu koju namjeravate preći određenog dana, pa ćete tako saznati da vam, naprimjer, automobilom od Tijuce do Prainha plaže, treba nešto više od jednog sata. Svemu tome možete dodati i potrebne zabilješke, pa zatim klinuti na opciju Save this day ili ukoliko ste već sve isplanirali, Finish Planing.

TripHobo ima aplikacije za iOS i Android uređaje, a na servisu trenutno možete isplanirati putovanje u neki od 14000 gradova širom svijeta. Zaključak: TripHobo je sjajan servis za sve hronične planere među vama. Pa i za introverte koji ne vole organizovane ture, nego se vole sami pobrinuti za svoje potrebe. Such fun!

http://www.triphobo.com/