WorldwideMeetup.com je kombinacija društvene mreže i turističkog bloga, preko kojeg možete pronaći nove prijatelje iz cijeloga svijeta koje interesuju iste stvari kao i vas, a možete sa njima organizovati i susrete prilikom nekih od svojih budućih putovanja. Iako je ideja servisa poprilično zanimljiva, treba imati na umu da je WorldwideMeetup tek skoro pokrenut, pa mnogi članovi još uvijek nisu odredili svoje interese na profilima. Iako ovo jeste pomalo razočaravajuće i na kraju krajeva, poništava čitav smisao servisa, treba se nadati da će sa vremenom članovi "svariti" misiju sajta i početi redovno naglašavati svoje interese kako bi ih istomišljenici mogli lakše locirati.

Poenta sajta jeste da se povežete sa drugim članovima koji dijele iste interese i ljubav prema putovanjima kao i vi, te da se upoznate sa njima i možda organizujete pokoji sastanak u vašem ili njihovom gradu ili da se jednostavno nađete na nekoj destinaciji koju ste oduvijek htjeli posjetiti. E, sad, iako je registrovanje na sajt, kao i čitanje recenzija besplatno, sama komunikacija između članova sajta koji se žele pobliže upoznati - nije.

Kada pronađete osobu ili grupu ljudi sa kojom želite stupiti u kontakt, trebate kupiti paket za "porukicanje" kako biste im mogli poslati poruku. Međutim, pozitivno je to što chat i messaging paket koji vrijedi za deset poruka košta samo 1.50 dolar.

Ako vam je i ovo previše, poruke možete slati i besplatno. Kako? Tako što ćete pisati recenzije hotela, hostela, restorana, zalogajnica, turističkih i ostalih destinacija koje ste posjetili. Jedna ovakva recenzijica donosi vam kredit za jednu poruku, a maksimalan broj kredita koje na ovakav način možete "zaraditi" dovoljan je za do deset poruka mjesečno.

1/1

Proces logiranja na sajt i smišljanje lozinke koja odgovara gospodi sa servisa poprilično je iritantan, ali kada ga jednom dovršite, sve što vam preostaje jeste da krenete u potragu za svojom srodnom suputničkom dušom/dušama.

Ukoliko vam se na servisu, nakon popunjavanja određenih polja vezanih za grad i državu u koju planirate putovati, ne izlistaju pogodni kandidati koji su također planirali posjetiti istu lokaciju kao i vi, ne preostaje vam ništa drugo nego da se sami pokušate povezati sa članovima koji vam se svide na prvi pogled. Njih možete pronaći preko opcije Members Lookup. Tu možete filtrirati poželjne članove prema njihovom emotivnom statusu: samac, par, grupa ili porodica; zatim prema državi i gradu iz kojeg dolaze, a možete označiti i poželjnu starosnu granicu.

Uopšteno uzevši, WorldwideMeetup se zasniva na dobroj ideji, ali tek će vrijeme pokazati da li će servis zaživjeti dovoljno dugo kako bi okupio oko sebe kvalitetne članove iz svih dijelova svijeta. Ako ništa drugo, tim koji stoji iza WorldwideMeetup-a obećava da će uskoro početi na servis uvoditi i neke nove dodatke i alate, koji će dodatno pripomoći korisnicima sajta i unaprijediti njegovu uslugu.

Dakle, ako ga namjeravate isprobati - samo naprijed, ali imajte na umu da je servis tek nedonošče na Webu.

https://www.worldwidemeetup.com/