Kao što već vjerovatno znate iz naše vijesti, u Sarajevo stižu startup eksperti iz Silicijske doline od kojih možete saznati sve što bi vas o jednoj ovakvoj temi moglo zanimati. Međutim, ukoliko nemate mogućnosti za odlazak u Sarajevo ili ste za to vrijeme na odmoru, imamo zanimljivo rješenje za vas. Radi se o BLNKK društvenoj mreži za sve poduzetnike i one koji bi to željeli biti, na kojoj sa osnivačima i vlasnicima startupa možete razmjenjivati ideje, saznavati informacije o nekim takmičenjima iz ove oblasti, pa čak možda i pronaći posao.

Sve što trebate uraditi jeste da se logirate na sajt preko emaila, Facebook, LinkedIn ili Google accounta i postanete član ove komune kroz koju možete, ako sve dobro osmislite, pronaći i investitore koji bi bili spremni obezbijediti vam novčana sredstva za pokretanje vlastitog startupa.

Kada uđete na vlastiti profil, vidjet ćete da na raspolaganju imate dosta ponuđenih opcija (Channels) za pretragu sadržaja na sajtu, a nama su posebno bile zanimljive teme koje se odnose na Recruiting i Funding. Tako na prvoj trenutno imate nekoliko oglasa za posao (naprimjer, kompanija Fuuduru traži developera, neko traži suosnivača, itd.), dok se na drugom kanalu možete obavijestiti o najnovijim takmičenjima na koja se možete prijaviti ili obavijestiti komunu o vlastitoj crowdfunding kampanji za koju vam je potrebna podrška (što su neki članovi već i uradili). Tu također možete potražiti i pomoć ostalih članova u slučaju da vam trebaju investitori ili suosnivači za vlastiti startup i još mnogo toga. Samo nebo je granica.

Od ostalih kanala koje možete pratiti, neki se odnose na marketing, neki na razmjenu novih ideja, a poenta je u tome da i vi možete pokrenuti raspravu na temu koja vas zanima.  Uostalom, ovdje i jeste riječ o društvenoj mreži, jel'.

Ako imate potencijalno sjajnu ideju za novi startup, a niste sigurni odakle da tačno krenete ili jednostavno želite iskusnije od sebe pitati za savjet, nije zgoreg da navratite na BLNKK.

https://startups.blnkk.com/?ln=en

1/1