Fluence je sjajna platforma za sve umjetnike koji žele ciljano stupiti u kontakt sa profesionalcima koji bi im mogli biti od pomoći. Tako, naprimjer, muzičari preko Fluencea mogu stupiti u vezu sa muzičkim producentima za koje vjeruju da bi im mogli unaprijediti karijeru ili se mogu povezati sa novinarima koji bi ih mogli promovisati kroz medije i pružiti im iskren feedback. Istovremeno, Fluence služi i kao filter profesionalcima, jer ovi neće morati "kopati" kroz more zahtjeva za feedbackom, tražeći one umjetnike kojima bi mogli pomoći.

Ipak, ako ste umjetnik kojem bi dobro došla podrška profesionalaca ili ste profesionalac (bloger, novinar, producent, DJ) koji bi umjetnicima mogao dati koristan feedback koji bi ih uputio "na pravi put" - morate imati na umu da usluge koje Fluence pruža nisu u potpunosti besplatne.

Kreatori sadržaja mogu izabrati da stupe u vezu sa koliko god žele eksperata, međutim, ukoliko im se neki od njih ili svi jave, isti će istaknuti i cijenu svoj posredovanja. Cijene određuju eksperti svaki za sebe, a one se trenutno kreću od jednog ili dva dolara pa sve do $100. Od uplaćene sume, Fluenceu odlazi taksa od 20 posto.

Pošto umjetnici plaćaju za svaki feedback, postoji velika šansa da će isti biti vrijedan tih para, a ako ne bude tako, postoji sistem ocjenjivanja svakog feedbacka pa oni koji krenu zloupotrebljavati ovaj sistem barem to neće moći raditi dugo. S druge strane, pošto im je plaćeno, eksperti su samim time ohrabreni da provedu što više vremena u pružanju korisnih savjeta umjetnicima. Sve eksperte bira tim koji stoji iza Fluencea i trenutno ih je na njemu registrovano oko 1200.

Doduše, kada ukucate "Bosnia" pojavit će vam se samo jedna osoba, ali šta je, tu je.

Ukoliko se odlučite da ga isprobate kao umjetnik, odnosno kreator sadržaja, dovoljno je da se logirate preko email adrese, a zatim će vam biti ponuđeno da svoj account povežete sa onoliko društvenih mreža koliko želite. Nakon toga krećete sa postanjem svoje pjesme i uređivanjem vlastite biografije sa opisom muzike kojom se bavite. Na kraju dolazite i do biranja eksperata.

Umjetnici ih mogu birati prema relevantnosti, zatim prema cijeni feedbacka ili prema društvenoj važnosti. Imate i obični pretraživač preko kojeg tražite eksperte na osnovu ključnih riječi, mjesta boravka i tome slično. Doduše, kada ukucate "Bosnia" pojavit će vam se samo jedna osoba, ali šta je, tu je. Uvijek možete pokušati sa inostranim ili regionalnim ekspertima.

1/1

Dakle, ako imate određenu sumu novca koju možete potrošiti na feedback eksperata, malo ćemo vas pogurati navođenjem primjera jednog od Fluenceovih korisnika. Naime, ovaj korisnik je rekao kako se njegova pjesma toliko svidjela jednom od eksperata koje je kontaktirao, da ju je ovaj podijelio preko svog Twitter accounta - na kojem je imao više od milion followera. Ovo je definitivno skrenulo pažnju na njegovu muziku na SoundCloudu.

Za sada je sajt najbolje optimizovan za muzičke prijave, ali iz kompanije tvrde da će u skorije vrijeme početi podržavati i slike, PDF-ove, web sajtove, itd. Dakle, pratite šta se dešava na Fluenceu u uskočite kada vidite nešto što bi vam se moglo svidjeti.

https://fluence.io/