Evo ga, scenarij kao u SF filmovima: na Social Number društvenoj mreži svi su označeni isključivo brojevima, samo što to u stvarnom životu znači da su ujedno i anonimni, a ne unificirani. Naprotiv, ova društvena mreža pruža vam jedinstvenu priliku da se povežete sa sebi sličnim ljudima iz cijeloga svijeta, te da na osnovu svega onoga što vas zanima i što vas izdvaja iz mase, zasijate i kažete tačno šta mislite. Samo se istresite bez opasnosti da vam komšinica sazna šta stvarno mislite o njenim uzdasima u spavaćoj sobi koje ste prisiljeni slušati, a koji zvuče poput meketanja koza. Nimalo seksi, ali podložno zanimljvim raspravama. Za koje ona neće saznati, jer nisu na Facebooku.

Čim se logirate na sajt i dobijete svoj identifikacijski broj, imat ćete izbor za popunjavanje polja koja se odnose na vaše  lične i profesionalne interese, na osnovu kojih vas mogu pronaći ostali članovi koje zanimaju iste ili slične teme kao i vas. Tu je i opcija za kreiranje grupa, pa svaki anonimus (uključujući i vas) može kreirati novu grupu i pozvati ostale članove Social Numbera da mu se pridruže u raspravi. Izbor tema je beskonačan i zavisi isključivo od vaših interesa.

Express Yourself u stvari je vaša stranica koju pokazujete drugima, a na kojoj možete dijeliti svoja mišljenja, te postavljati linkove i fotografije svega što vas predstavlja kao jedinku. Preko opcije Pal Suggestions Social Number vam daje prijedlog za novog druga na osnovu interesa koje ste označili kao vama zanimljive. Naprimjer, možete kliknuti neke interese na osnovu popularnosti (muziku, video igre, seks i slično) ili na osnovu geografskog podneblja, nakon čega će vam se otvoriti fromular Personal Details. U tom formularu možete opcionalno ispuniti  polja koja želite, a među njih se ubraja i jedan kraći opis u About Me, te teme kao što su vaši interesi i lokacija, ali i neke druge  poput religije, vaše zainteresovanosti za veze, spol te datum rođenja. Dakle, sve je opcionalno, ništa "pod moranje".

U generalnim postavkama uploadate sliku, mijenjate šifru i tome slično. Tu su još i Professional Details u koji unosite svoj stepen obrazovanja i radno iskustvo, ali postoji mogućnost za još nešto jako zanimljivo: možete navesti i to da ste, recimo, zainteresovani za određeni tip posla. Nikad dosta kreative pri traženju posla.

Ostalo funkcioniše prema poznatom obrascu na kakvom se zasniva većina društvenih mreža, uključujući i Facebook, pa tako i ovdje pozivate druge da vam budu prijatelji, samo što se ovdje ne zovu Friends nego Pals.

Odlična stvar je ta što, ukoliko ne želite trošiti vrijeme na popunjavanje i objašnjavanje svojih interesa, dovoljno je da odete na Group Suggestion i tamo kliknete na, naprimjer, opciju Video Games, pa će vam se automatski izlistati sve trenutne diskusije vezane za tu temu, a vi bez ikakve frke možete jednostavno uskočiti u jednu od njih. Ahhhh, ta lakoća postanja...

http://socialnumber.com/

1/1

 

PLUS
Anonimnost, dovoljno opcija za iživljavanje

MINUS
Ništa