Evo nečega za sve one ljubitelje muzike, kojima izlazi para na uši i nos kada vide u šta se pretvorio MTV sa svim onim svojim retardiranim "real life" emisijama i top listama koje izazivaju instantnu dijareju uz pokoji uždrig nezadovoljstva. Sa nadom u bolje muzičko sutra, predstavljamo vam novi sajt za pretraživanje muzike, Wonder.fm, na kojem ćete povremeno pronaći tako opskurne nove grupe i izvođače, da ćete se pitati: majku mu, pa postoje li ovi ljudi zaista, ili se samo pojave i nestanu, kao politički apsolutno nekorektni anđeli iz Supernaturala?!

Sajt je čedo, bebica i povratnički projekat Stephena Phillipsa, suosnivača poznatog muzičkog servisa, We Are Hunteda, kojeg je na kraju kupio i totalno razbucao Twitter. Wonder je povezan sa SoundCloudom i kupi njegove najslušanije pjesme u proteklom mjesecu, koje zatim postavlja na svojoj glavnoj stranici zajedno sa slikama izvođača za što lakšu pretragu. A, ako tražite izvođače prema posebnom muzičkom žanru, u gornjem desnom uglu interfejsa možete kliknuti na opciju Advanced, preko koje dolazite do većeg izbora muzičkih žanrova i drugih postavki, uključujući i vrijeme objave pjesama.

Na Wonderu posjetitelji mogu instantno poslušati bilo koju pjesmu – samo trebaju kliknuti na play dugme koje se nalazi sa lijeve strane svake pjesme – a klikom na njen naziv odlaze na SoundCloud stranicu umjetnika. Pored pauziranja pokrenute muzike, drugih opcija nema, a i ne trebaju vam, s obzirom na to da ćete imati dovoljno muzičkog materijala za preslušavanje, što i jeste poenta ovakvih sajtova.

1/1

I dok bi se ljubitelji elektronske, indie pa i metal muzike mogli i nadati nečemu na Wonder.fm servisu, ljubitelji rocka mogu komotno okačiti nadu na vješalicu. Izgleda da je sa završetkom 80-ih, došao i kraj dobrom starom rocku. Tražili smo i tražili, ali ono što stoji pod žanrom rocka na Wonderu, uglavnom zvuči poput one žabokrečine koju pušta MTV u okviru svoje "moderne" rock top liste.

U svakom slučaju, ukoliko ste zainteresovani za otkrivanje novih i nadolazećih zvijezda i hitova (ili ste, kojim slučajem, muzički agent), obavezno posjetite Wonder.fm, jer možda upravo ovdje pronađete svoj budući omiljeni bend. Štaviše, ako imate bend ili se bavite muzikom, možete autorizovati sajt da pristupi vašem SoundCloud accountu.

http://wonder.fm/chart/indie/