zato, ako se preko ovog vikenda želite opustiti uz neke zabavne sadržaje oslobođene sveprisutnih podsjetnika na ovaj, mnogima omraženi dan, posjetite neki od nabrojanih web sajtova koje vam predstavljamo u ovosedmičnoj rubrici Net.

Where Cool Things Happen

Ako volite fotografiju, ovo bi mogao biti sajt po vašoj mjeri za jedno nedeljno opuštanje uz kaficu. Jedno je sigurno: profesionalno odrađene fotografije hrane, čarobnih turističkih destinacija i životinja koje ćete ovdje vidjeti sasvim sigurno će vam popraviti dan.

Temu fotografija možete izabrati preko sekcije Categories, a mi vam za početak preporučujemo Coolfood i "Minblowing photographs of alcohol under a microscope" – prijatno ćete se iznenaditi. Pogledajte i popularne postove, među kojima ćete naići na foto-priču o ljepotama Norveške, kao i na fenomenalne fotografije velikih svjetskih gradova snimljenih iz ptičje perspektive.

Također vam preporučujemo da pogledate fotografije ogromnih skulptura likova iz Star Warsa, napravljenih od leda i izloženih u japanskom Saporo Odori parku. Ovo je u svakom pogledu fenomenalan sajt za opuštanje i traženje inspiracije kada vam zatreba. Uživajte.
http://www.wherecoolthingshappen.com

F*** my life

"Danas mi je suprug izrecitovao naziv i broj modela svakog pojedinog tipa oružja u Doomu, uz objašnjenje čemu služi i gdje ga se u igri može pronaći. Prošli mjesec, zaboravio je moj rođendan. U braku smo šest godina, a on Doom nije igrao barem deset godina. FML".

Ovaj web sajt prepun je ovakvih i sličnih istinitih pričica koje vam mogu, ako ne uljepšati dan, onda ga sigurno barem malo popraviti. Mislite da ste vi imali loš dan? Kada pročitate nešto tipa: "Danas je moj krevet propao kroz pod. Dok sam još bio na njemu. FML", skontat ćete da barem živite u zgradi/kući kroz čiji pod ne postoji šansa da ikada propadnete. Only in America, baby.
http://www.fmylife.com

Bro Bible / Bro Tips

Evo i jednog web sajta namijenjenog isključivo muškom dijelu publike, na kojem ćete (u rubrici Bro Tips) naići na savjete tipa: "Nikada nemoj piškiti u jacuzziju koji nije u tvom vlasništvu – nikad".

Pored ovakvih, bratskih savjeta od kojih ćete dobiti žgaravicu nakon smijanja, ima tu i smislenih savjeta kao što je ovaj: "Ili si u cipelama ili u krevetu, zato se isplati investirati u oboje".

I ostatak sajta je prilagođen željama muškog uma, pa naval'te narode.
http://www.brobible.com

Spoiled Photos

Ako niste raspoloženi za gledanje filmova ili igranje omiljene igre, a uz to se ne želite ni fizički baš plaho angažovati - ukucajte u pretraživač spoiledphotos.com i uživajte u super-lijenoj zabavi. Vjerujte nam, nećete moći prestati klikati "next, next, next", jer je sajt prepun zanimljivih, ponekad smiješnih, a ponekad zastrašujućih fotografija.

Ispod svake od njih nalazi se (uglavnom zabavan) komentar, a i posjetioci mogu ostaviti svoje komentare na fotografije. Međutim, ovdje nije stvar u komentarima, nego u totalno ludim slikama, a vi prosto nećete moći prestati klikati na sljedeću. Čista ovisnost zbog koje ćete odlagati i odlazak u wc.
http://spoiledphotos.com

1/1