Da li vam se ponekad čini da vam je život u haosu, da nemate kontrolu ni nad čime i tresu li vas klaustrofobični napadi čak i dok šetate livadom? U tom slučaju vjerovatno imate višegodišnje i informacijama zatrpane profile na prevelikom broju društvenih mreža, koje vas sa svih strana zasipaju email spamom.

Bliss Control je web aplikacija, pomalo slična IFTTT-u, koja vam omogućuje da s jednog mjesta upravljate svojim profilima na brojnim društvenim servisima i mrežama – u to spadaju mijenjanje lozinki, brisanje accounta, blokiranje ili davanje pristupa vanjskim aplikacijama, promjena email adrese, ličnih informacija i druge aktivnosti koje znaju biti brutalno naporne u slučaju da ih morate svako malo odrađivati na svim (ili barem većini) društvenih mreža. Podržani su Facebook, Twitter, Pinterest, YouTube, Instagram, LinkedIn, Tumblr, Flickr, Google+, Foursquare, Meetup, StumbleUpon i Path.

Najljepša stvar kod Bliss Controla je to što za njegovo korištenje nije potreban nikakav oblik dodatne registracije osim, naravno, one za kreiranje profila na društvenim mrežama. "Interfejs" je podijeljen na dva kvadrata: u desnom birate servis na kojem želite izmijeniti svoj profil, a u lijevom željenu akciju. Pritiskom na dugme "Go" otvorit će vam se odgovarajuće postavke na odabranom servisu.

Bliss Control je zapravo, prema opisu njegovih autora, direktorij linkova do različitih opcija za upravljanje vašim prisustvom na društvenim medijima. To znači da Bliss ne koristi i ne prikuplja vaše podatke za logiranje. Dakako, da biste ga uspješno i sretno upotrebljavali, potrebno je da budete trajno logirani na navedenim društvenim mrežama, nešto što je svakako neophono za nefrustrirajuće korištenje tih mreža.

Prosto k'o pasulj, što bi rekli na Tibetu.

http://blisscontrol.com/

1/1

 

PLUS
Jednostavnost korištenja, broj podržanih servisa

MINUS
Ne bi bilo loše da ima i prikaz notifikacija