Villy je online turistički servis koji vam obezbjeđuje personalizirane preporuke vezane za  hotele koji su u vašem cjenovnom rangu, kao i preporuke o svemu što želite vidjeti i iskusiti u nekom gradu. Sve što vi trebate uraditi, jeste da označite predložene aktivnosti kojima biste se željeli baviti na odmoru, te da navedete cjenovni rang koji vam odgovara -  uz broj osoba koje putuju sa vama.

Ako, recimo, izaberete da istražite ponudu u Barceloni koja je u vašem cjenovnom rangu, za početak možete selektovati sve što bi vas moglo zanimati, bilo da su to muzeji, restorani, barovi i pubovi, noćni klubovi, poznati landmarkovi ilii mjesta za šoping. Nakon toga, Villy će izvšiti analizu unesenih informacija i ponuditi vam najbolja mjesta za odsjedanje u odabranom gradu, uz još neke, vjerovatno  bitnije preporuke.

S druge strane, svoje preporuke možete lako podijeliti sa prijateljima preko Twittera, Facebooka i svih poznatijih društvenih mreža, a ako se odlučite na rezervaciju, to obavljate preko Expedia-e, Villyjevog hotelskog partnera. Za sada, preporuke možete tražiti samo za sljedeće gradove: Barcelonu, Bangkok, London, Miami, Berlin, New York, Pariz, Rim, San Francisco i Seul, s tim da će u ponudu uskoro biti uključeni i Tokio, te nama nešto bliži Amsterdam.

Villy je besplatan, tako da vam za istraživanje navedenih gradova ne treba logiranje, već samo malo dobre volje i novac spreman za isparavanje. Uostalom, ako i nemate novca za neko putovanje, Villy je zgodan alat za sanjare koji, gledajući personaliziranu ponudu, mogu uživati u maštanju. Svi Villyjevi gradski eksperti stanovnici su tih gradova, koji godinama istražuju svoju okolinu, a ako jednoga dana u ovaj projekat uključe i neki bosanskohercegovački grad, na sajtu imate opciju Apply to be a City Expert, da se i vi prijavite kao jedan od city stručnjaka.

Tim koji stoji iza Villyja poprilično je impresivan, sa inžinjerima, dizajnerima i turističkim vodičima i agentima iz različitih dijelova svijeta, među kojima su mnogi iskustvo ponijeli sa Harvarda, MIT-a, pa čak i iz Microsofta te IBM Researcha. Iako je vrijeme odmora već prošlo, nikad nije rano početi pripremu za sljedeću godinu.

http://www.villy.co/

1/1