Krajnji rok za nadogradnju PC-a i/ili kupovinu next-gen konzola: 24. februar 2015.

Na upravo održanom eventu u Los Angelesu, CD Projekt RED je objavio najnoviji trailer za svoj nadolazeći RPG i jednu od naših najočekivanijih igara - The Witcher 3: Wild Hunt. Trailer naziva The Sword of Destiny donosi dvije minute očekivano fenomenalnih vizuala, uz naznake obećavajuće priče i likova (Triss! Yennefer?! Dandelion! Letho?!), te nezaobilaznu akciju, raznorazna čudovišta i muziku od koje vas prolaze trnci. A ukoliko vam to nije dovoljno, u traileru smo konačno dobili priliku čuti i cara pokrajine Nilfgaard, Emhyra var Emreisa, kojem glas posuđuje britanski glumac Charles Dance, ovih dana najpoznatiji po svojoj ulozi Tywina Lannistera iz popularne HBO-ove serije Game of Thrones.

1/1

A osim trailera (koji možete pogledati u nastavku), CD Projekt RED je konačno objavio i datum izlaska najnovije Geraltove avanture - The Witcher 3: Wild Hunt stiže 24. februara 2015., a igru već sada možete naručiti sa GOG-a, gdje ćete uz nju dobiti i gomilu bonusa (drugi digital download servisi će je u ponudi imati uskoro) ili, ako preferirate klasična fizička izdanja, sa neke od brojnih online prodavnica poput Amazona. Također, kao što se i moglo očekivati, CD Projekt RED je u standardnu verziju igre ubacio gomilu sadržaja kojeg se drugi izdavači i developeri ne bi postidjeli nazvati kolekcionarskim izdanjem - tu su sama igra, soundtrack CD, manual, par naljepnica, mapa svijeta iz igre, te sažet pregled dešavanja iz Witcher univerzuma. I, kao šlag na tortu, svi igrači koji već imaju Witchera 1 i/ili Witchera 2 na svom GOG accountu imaju zagarantovan popust na kupovinu Witchera 3.

Naravno, tu je i posebno kolekcionarsko izdanje igre, koje će biti dostupno u izuzetno ograničenim količinama, ali na koje smo itekako spremni potrošiti 200+ maraka, koliko će isto koštati - pored svih sadržaja iz standardne edicije, tu je i steelbook kutija sa predivnim artworkom, art-book od 200 stranica, kultni Geraltov medaljon, te predivna statua koja prikazuje borbu Geralta i grifona.

Na kraju, CD Projekt RED je najavio i potpuno novu igru smještenu u Witcher univerzum digitalnu verziju od ranije poznatog board gamea The Witcher Adventure Game, o kojoj ćemo nešto više pisati malo kasnije čim se dočepamo beta koda za igru. Do tada, obavezno pogledajte novi trailer i počnite sa štednjom - Wild Hunt stiže na PC, PlayStation 4 i Xbox One 24. februara iduće godine.